Antena 3 CNN Life Cum să deschizi ușa dacă ai pierdut cheile de la casă. Trucul simplu care te poate salva

Cum să deschizi ușa dacă ai pierdut cheile de la casă. Trucul simplu care te poate salva

Ce trebuie să faci dacă ai pierdut cheile de la locuință. Este o situație care poate surveni oricui, așadar, este important să fii pregătit pentru a gestiona această situație.

Cum să deschizi ușa dacă ai pierdut cheile de la casă. Trucul simplu care te poate salva
Sursa foto: Getty Images I RUBEN BONILLA GONZALO
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Noi 2023   •   02:00

Este important să recunoaștem că oricine se poate confrunta cu situația de a pierde cheile de la locuință, așa că este esențial să știi cum să reacționezi.

Pe lângă pierderea cheilor, există posibilitatea ca acestea să se blocheze sau să se rupă, iar este crucial să știi cum să faci față acestei situații neplăcute. În plus, se poate întâmpla ca închiderea să se defecteze, așa că va trebui să iei măsuri, indiferent de circumstanțe.

Dacă cheia s-a blocat în ușă, cea mai simplă soluție este să folosești un spray WD-40, un lubrifiant multifuncțional foarte util.

Trebuie să introduci acest lubrifiant în încuietoare folosind tubul de plastic furnizat și să rotești ușor cheia. În cazul în care cheia se eliberează greu, s-ar putea să ai nevoie de un patent pentru a o scoate.

Citește și: Trucuri pentru ferestre curate și strălucitoare. Soluții pregătite în casă, care țin praful și murdăria la distanță

Dacă ai pierdut cheile și nu găsești nicio soluție, cel mai bine este să ceri ajutorul unui lacătus profesionist.

Nu este deloc recomandat să încerci să spargi ușa sau peretele, deoarece există modalități mai simple de rezolvare a problemei.

În situația în care yala s-a defectat, cheia a fost pierdută sau a fost ruptă, este necesar să soliciți serviciile unui lacătus profesionist.

Cu toate acestea, este important să colaborezi cu o firmă de încredere pentru a te asigura că lacătusul nu va face o copie a cheilor tale.

Siguranța este prioritară

Dacă ai pierdut cheile de la locuință și este necesar să achiziționezi un nou butuc, este recomandat să mergi cu butucul vechi pentru a te asigura că vei cumpăra un produs de calitate și, mai important, că nu se vor face copii după chei.

Este înțelept să soliciți serviciile unui lacătus profesionist pentru a deschide ușa fără a o deteriora. Practic, lacătul va fi înlocuit, rezolvându-se rapid problema.

În cazul în care ușa a fost realizată la comandă, este bine să contactezi firma producătoare pentru a înlocui butucul. Există șanse ca aceasta să poată furniza dubluri de chei, oferindu-ți o soluție mai simplă decât crezi, potrivit CumSă.ro

×
Subiecte în articol: cheie casă butuc usă blocată
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close