Antena 3 CNN Life Trucuri pentru ferestre curate și strălucitoare. Soluții pregătite în casă, care țin praful și murdăria la distanță

Trucuri pentru ferestre curate și strălucitoare. Soluții pregătite în casă, care țin praful și murdăria la distanță

Spălarea gemurilor necesită, adesea, mult efort, însă anumite soluții pe care le putem prepara în casă ne pot ajuta să îndepărtăm rapid urmele de praf și murdărie.

Trucuri pentru ferestre curate și strălucitoare. Soluții pregătite în casă, care țin praful și murdăria la distanță
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Sep 2023   •   12:00

Gospodinele cu experiență apelează, de multe ori, la diverse trucuri pentru curățarea ferestrelor, însă puține știu că glicerina poate fi utilă în lupta împotriva murdăriei.

Astfel, în trei litri de apă se adaugă o linguriță de glicerină, apoi se toarnă amestecul într-un recipient cu pulverizator.

Această soluție poate fi folosită cu succes pentru curățarea gemurilor, iar dacă urmele de murdărie sunt pronunțate, cantitatea de glicerină adăugată în apă se poate mări de două sau trei ori.

După ce ferestrele au fost șterse, recipientul în care am turnat soluția se spală foarte bine cu apă.

Citește și: Smochinele și frunzele de smochin, adevărate comori pentru sănătate. Beneficiile aduse organismului 

De asemenea, săpunul lichid se dovedește a fi eficient pentru curățarea geamurilor, dar și amoniacul, adăugate, de asemenea, în apă.

Pe lângă acestea, un pahar de oțet și două linguri de acid citric vor îndepărta rapid petele și vor lăsa geamurile strălucitoare.

Totodată, trei linguri de amidon de porumb adăugate într-un litru de apă fierbinte vor crea o soluție care va reda strălucirea tuturor suprafețelor din sticlă, potrivit stiridiaspora.ro.

×
Subiecte în articol: ferestre spalare
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close