Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Smochinele și frunzele de smochin, adevărate comori pentru sănătate. Beneficiile aduse organismului

Smochinele și frunzele de smochin, adevărate comori pentru sănătate. Beneficiile aduse organismului

Smochinele și frunzele de smochin sunt bogate în substanțe nutritive, motiv pentru care oferă numeroase beneficii organismului.

Smochinele și frunzele de smochin, adevărate comori pentru sănătate. Beneficiile aduse organismului
Sursa foto: pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Sep 2023   •   08:00

Potrivit specialiștilor, smochinele și frunzele de smochin sunt adevărate comori pentru sănătate, pentru că pot susține digestia, pot reduce riscul de boli de inimă și pot ajuta la gestionarea nivelului zahărului din sânge.

Astfel, aceste fructe, care sunt bogate în fibre, pot constitui un tratament alternativ pentru constipație, reducând considerabil simptomele tulburărilor digestive, precum durerea sau balonarea.

De asemenea, consumul de smochine are efecte benefice și asupra inimii, deoarece îmbunătățește valoarea tensiunii arteriale și poate reduce nivelul colesterolului.

Mai mult, ceaiul din frunze de smochin se dovedește a avea un efect favorabil în gestionarea nivelului de zahăr din sânge, însă specialiștii atrag atenția că fructele de smochin, mai ales cele uscate, sunt bogate în zahăr și nu ar trebui să fie consumate în exces de către persoanele care prezintă probleme privind glicemia.

Citește și: Simptome care arată că ai nevoie de ochelari de vedere. Pericolul ochelarilor cumpărați din supermarket

Totodată, studiile au arătat că frunzele de smochin pot avea și proprietăți anticanceroase.

În plus, smochinele pot avea anumite efecte benefice și asupra sănătății pielii, cremele cu extract din aceste fructe fiind eficiente pentru ameliorarea simptomelor dermatitei alergice.

De asemenea, s-a mai descoperit, în timpul unui studiu, că o combinație de extracte de fructe, inclusiv smochine, are efecte antioxidante asupra celulelor pielii, scade descompunerea colagenului și îmbunătățește aspectul ridurilor.

Totuși, specialiștii avertizează că smochinele pot provoca diaree sau alte probleme digestive, dacă sunt consumate în cantități mari.

Smochinii conțin, de asemenea, latex natural, la care unii oameni pot fi alergici, potrivit doc.ro.

×
Subiecte în articol: smochine frunze smochin
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close