Antena 3 CNN Life Cum ii citesti gandurile in functie de expresiile faciale si de limbajul trupului

Cum ii citesti gandurile in functie de expresiile faciale si de limbajul trupului

Cum ii citesti gandurile in functie de expresiile faciale si de limbajul trupului
de O.P.    |    31 Mar 2015   •   13:09

Peste 90% din ceea ce "spunem" este transmis prin limbajul corpului, nu prin cuvintele rostite efectiv. Astfel ca poti citi adevaratele ganduri ale unei persoane in functie de limbajul trupului acesteia

Expresiile faciale

"I se vedea pe fata" - iata o expresie folosita chiar si de cei care nu cunosc stiinta limbajului trupului. Analizarea expresiilor faciale ale unei persoane este un bun mod de a-ti da seama daca aceasta este sincera cu tine sau nu. Mai cu seama ochii divulga sinceritatea sau lipsa de sinceritate.

Daca un om se uita usor intr-o parte, traiectoria privirii trecand pe langa urechea ta, inseamna ca acesta se simte incomod in discutia respectiva, ca-si pierde interesul sau ca pur si simplu nu-i pasa. O privire ratacitoare poate indica deseori plictiseala.

Pe de alta parte, cine se uita intens in ochi celui cu care vorbeste poate transmite ca exista o legatura intima, personala cu persoana respectiva. Insa, in acelasi timp, o privire intensa si fixata in ochii celuilalt poate inseamna si faptul ca omul respectiv incearca sa-si dea seama ce vrea, de fapt, celalalt sa spuna. Totodata, poate indica si interese ascunse.

Ridicarea sprancenelor indica, bineinteles, surprindere, dar si neincredere.

Purtarea ochelarilor cu lentile inchise, cum sunt cei de soare, in cadre in care nu exista lumina puternica, cum ar fi intr-o incapere, poate indica lipsa de siguranta, teama, stres si chiar lipsa de sinceritate.

Cand un om se uita in stanga in timp ce ofera un raspuns la intrebare inseamna deseori minciuna sau cel putin deformarea adevarului rostit prin raspuns.

Cand un om se uita in dreapta atunci cand rapsunde la o intrebare inseamna ca incearca sa se concentreze pentru a raspunde corect si complet, inseamna ca se concentreaza sa-si aminteasca exact ceea ce i se cere.

Limbajul trupului

Si restul corpului "vorbeste" pentru noi chiar fara sa ne dam seama. Cand un om incearca sa obtina control asupra unei situatii, va fi ultimul care iese dintr-o incapere, spre exemplu.

Citeste continuarea pe Lyla.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close