Dacă ți-ai uscat părul în acest mod, ai făcut o mare greșeală

de D.G.    |    30 Mar 2017   •   14:55
Dacă ți-ai uscat părul în acest mod, ai făcut o mare greșeală foto: Pixabay.com

Atunci când vine vorba de uscarea părului, orice mișcare greșită îți poate deteriora firul de păr și transforma podoaba capilară într-o mare încurcătură, scrie Eva.ro.

Însă aceste greșeli pe care le faci atunci când îți usuci părul pot fi evitate cu ușurință, mai ales când specialiștii în styling ne oferă câteva sfaturi. Iată ce obiceiuri ai putea să eviți când îți usuci părul!

Ce greșeli să eviți în rutina ta de îngrijire atunci când îți usuci părul?

1. Folosirea unui prosop

Înfășurarea părului într-un prosop în momentul în care ieși din duș este aproape instinctuală, însă, dacă vrei să-ți usuci părul în mod corect, s-ar putea să trebuiască să te gândești de două ori înainte. Uscarea completă a părului cu un prosop poate duce la încrețirea și încâlcirea firelor de păr. În schimb, tamponează părul cu un tricou vechi, după care poți scurge ușor apa din păr, astfel încât să nu mai curgă picături.

2. Omiterea produselor de îngrijire

Dacă îți usuci părul în mod natural, nu înseamnă că ar trebui să eviți folosirea produselor de îngrijire. Poți aplica foarte puțin gel sau ulei de păr în timp ce se usucă podoaba capilară, modelând șuvițele de păr cu ajutorul mâinilor. În acest fel, vei putea da mai mult volum coafurii tale și vei reduce încrețirea și încâlcirea firelor de păr.

3.
Spălarea părului înainte de culcare

Pentru a-ți usca părul în mod natural, este recomandat să nu te speli pe cap înainte de culcare. În timpul somnului, firele de păr se pot încurca, iar dimineață s-ar putea să-ți fie destul de greu să te coafezi.

x close