Antena 3 CNN Life De ce trebuie să-ți fotografiezi aragazul înainte de a pleca în concediu

De ce trebuie să-ți fotografiezi aragazul înainte de a pleca în concediu

Deoarece plecarea de acasă pentru mai multe zile poate veni cu mult stres și grabă, unii oameni folosesc un truc pentru a se putea bucura apoi în liniște de perioada petrecută departe de casă.

De ce trebuie să-ți fotografiezi aragazul înainte de a pleca în concediu
Sursa foto: pixabay
de Gabriel Dano    |    31 Mar 2022   •   17:19

Potrivit Lifehacker, cel mai bun mod de a scăpa de griji și să îți amintești exact dacă ai oprit aragazul, lumina sau ai închis ușa, este să creezi o mică "dovadă", făcând o fotografie și adăugând-o la un album foto "pregătit pentru vacanță" pe telefon, scrie spectacola.ro.

E foarte simplu: fă o fotografie cu electronicele scoase din priză, cu aragazul oprit sau fierul de călcat scos din priză ca atunci când vei avea un moment de panică să poți apela la aceste dovezi foto. Acest truc poate fi, de asemenea, mai bun pentru creierul tău decât să verifici de două ori pentru a te asigura că ai închis într-adevăr aragazul.

Potrivit Psychology Today, un studiu realizat în 2005 la Universitatea Concordia din Quebec a analizat fenomenul verificării duble. În cadrul studiului, studenții au închis un aragaz, apoi au verificat în mod repetat pentru a se asigura că a fost într-adevăr închis. Cercetătorii i-au întrebat apoi pe studenți dacă aragazul a fost oprit, cât de clar își aminteau că l-au oprit și cât de siguri erau că acesta era într-adevăr oprit. În timp ce studenții care au verificat de 10 până la 15 ori își aminteau corect că aragazul era oprit, amintirea lor despre oprirea acestuia nu mai era atât de vie, iar aceștia au devenit mai puțin încrezători în propria memorie.

"Cu cât verifici mai mult un lucru, cu atât este mai puțin viu și mai puțin detaliat și cu atât mai puțin încrezător în memoria ta", a declarat la vremea respectivă psihologul Adam Radomsky, care a realizat studiul.

×
Subiecte în articol: aragaz
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close