Antena 3 Life Este cel mai toxic produs din casa ta, dar îl folosești zilnic! Are efecte care pot conduce până la moarte!

Este cel mai toxic produs din casa ta, dar îl folosești zilnic! Are efecte care pot conduce până la moarte!

de Manuela Sturzu    |    26 Iul 2020   •   08:00
Este cel mai toxic produs din casa ta, dar îl folosești zilnic! Are efecte care pot conduce până la moarte!
Sursa foto: pixabay

Nimic mai plăcut după spălarea rufelor decât parfumul lăsat în urmă de balsamul de rufe, parfum care persistă zile întregi. Să nu mai vorbim de senzația plăcută de catifelare și de faptul că acest produs minune nu le lasă nici se se electrizeze.

Însă balsamul de rufe este un produs pe cât de popular, pe atât de controversat în ultima vreme. Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la ingredientele acestuia, care sunt extrem de toxice pentru organism. Problemele de sănătate pot varia de la cefalee ușoară și oboseală până la leziuni grave ale organelor și ale sistemului nervos central și chiar cancer.

Potrivit Agenției pentru Protecția Mediului din SUA, există o întreagă listă de ingrediente periculoase în balsamul de rufe, folosite în combinații netestate. 

Acetatul de benzil este asociat frecvent cu cancerul pancreatic, iar vaporii săi pot fi iritanți pentru ochi și pentru căile respiratorii, persoanele afectate confruntându-se, adesea, cu tuse. Poate fi absorbit cu ușurință prin piele.

Alcoolul benzilic este folosit frecvent în cosmetice și în industria farmaceutică drept conservant datorită proprietăților sale slab bacteriostatice. Este puternic iritant al tractului respirator superior și poate provoca afecțiuni ale sistemului nervos central (SNC), dureri de cap, greață, vărsături, amețeli și scăderi semnificative ale tensiunii arteriale.

Tulburări ale sistemului nervos central, insuficiență respiratorie și cancer

Acetatul de etil este un lichid incolor cu un miros dulceag. Este folosit adesea în produsele pentru lipit, în soluțiile pentru îndepărtat oja, în decafeinizarea ceaiului și a cafelei, dar și în țigări. De asemenea, este folosit și în produsele pentru întreținerea casei. Produsul provoacă o acţiune narcotică la nivelul sistemului nervos central. Este iritant pentru ochi și pentru tractul respirator, poate provoca dureri de cap, anemie cu leucocitoză și leziuni la ficat și rinichi.

A-Terpineol este un alcool care provoacă tulburări ale sistemului nervos central și care este foarte iritant pentru mucoase. Inhalarea poate provoca insuficiență respiratorie, pneumonie sau chiar edem pulmonar.

Camphorul poate provoca tulburări ale sistemului nervos central. Este absorbit cu ușurință prin piele, mai ales dacă aceasta prezintă leziuni. De asemenea, este puternic iritant pentru ochi, nas și gât. Provoacă amețeli, confuzie, greață, dureri musculare și convulsii.

Linaloolul este un produs folosit în majoritatea produselor de îngrijire personală și de curățenie. Are efecte narcotice și provoacă tulburări ale sistemului nervos central. De asemenea, testele pe animale au evidențiat tulburări respiratorii grave care, în unele cazuri, au condus la moarte.

Cloroformul este o substanță toxică, anestezică și cancerigenă. Inhalarea poate provoca dureri de cap, greață, vărsături, amețeli, somnolență, iritarea tractului respirator și pierderea conștienței. Substanța poate agrava afecțiunile rinichilor, ficatului, inimii și pielii.

Ftalații sunt extrem de cunoscuți pentru utilizarea lor în majoritatea produselor din plastic, inclusiv în cele pentru bebeluși. Sunt asociați adesea cu cancerul de sân, alergii și probleme de fertilitate, scrie life.ca.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close