Antena 3 CNN Life Folosești acest tip de tigaie? Ce se întâmplă dacă ingerezi particule de teflon

Folosești acest tip de tigaie? Ce se întâmplă dacă ingerezi particule de teflon

Mulți români preferă să gătească în tigăi de teflon. Totuși, în ultima perioadă, au început să circule informații controversate despre acest material.

Folosești acest tip de tigaie? Ce se întâmplă dacă ingerezi particule de teflon
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    19 Iun 2020   •   02:00

Așadar, este sau nu gătirea în vase de teflon dăunătoare?

Potrivit specialiștilor, există o situație în care teflonul devine periculos pentru sănatate. Atunci când lați tigaia goală pe foc, aceasta se va încinge peste temperatura limită și va începe să fumege. Acela este momentul când teflonul se degradează, iar fumul emanat poate fi periculos pentru sănatate!

Evitați să faceți acest lucru, mai ales în spații prost ventilate. Apoi, chiar și cea mai calitativă tigaie se va degrada mici bucăți ale învelișului de teflon se vor desprinde. Vasul își va pierde din proprietățile antiaderente.

În acest caz, mulți oameni se întreabă dacă este periculos să ingerezi particulele de teflon astfel rezultate.

Răspunsul specialiștilor: nu! Moleculele de teflon nu interacționează cu alte substanțe chimice, așa că teflonul va fi nici digerat, ci va trece pur și simplu prin sistemul digestiv.

Cel mai sigur e însă ca atunci când observăm că tigaia s-a deteriorat să o schimbăm cu alta nouă și să beneficiem din plin de proprietățile antiaderente ale acestui material.

×
Subiecte în articol: tigai de teflon
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close