Antena 3 CNN Life Mihaela Bilic: 'De fapt, nu contează cum sunt crescute găinile'. Detaliul neștiut de români în cazul ouălor din comerț

Mihaela Bilic: 'De fapt, nu contează cum sunt crescute găinile'. Detaliul neștiut de români în cazul ouălor din comerț

Mihaela Bilic explică, într-o postare amplă pe pagina sa de Facebook, de ce nu contează de fapt cum sunt crescute găinile de la care provin ouăle din comerț. Alt aspect este, de fapt, extrem de important.

Mihaela Bilic: 'De fapt, nu contează cum sunt crescute găinile'. Detaliul neștiut de români în cazul ouălor din comerț
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    11 Iun 2021   •   23:33

"Nu mai e nevoie să golim oceanele de somon, ne ajunge și un ou. Toată lumea a auzit despre acizii grași esențiali Omega 3. Și chiar dacă nu știm exact ce sunt, important este că fac bine la sănătate…ba mai mult, au făcut subiectul a 3 premii Nobel.

Deși face parte din familia Omega 3, de acidul cervonic cu siguranță n-a auzit nimeni. Este cel mai elaborat dintre toți acizii grași, iar numele lui are legătură cu creierul, la compoziția căruia participă din belșug. Oamenii de știință l-au botezat DHA, după terminologia greco-engleză: docosa hexanoic acid.

Acidul cervonic are o configurație complicată și funcții speciale în organism, cu atât mai mult cu cât oamenii nu-l pot “fabrica” și trebuie adus din alimentație. DHA există în natură doar în produsele de origine animală și cu precădere în 2 tipuri de produse: ouă și peștii carnivori din mările reci (tip somon).

Spre deosebire de găină, care este capabilă să producă în mod direct acid cervonic, somonul se mulțumește să se poziționeze la capătul lanțului trofic și concentrează sub piele DHA-ul provenit de la peștii mai mici pe care îi îngurgitează- somonul mănâncă pești, care pești au mâncat moluște și creveți, iar ele la rândul lor au consumat alge bogate în Omega 3.

Oamenii de știință recomandă un consum zilnic de DHA de minimum 120 mg pentru un adult și 250 mg/zi pentru gravide, atât de important este acidul cervonic pentru dezvoltarea fătului.
Un OU poate conține în medie între 10 și 100 mg de DHA-variație mare în funcție de tipul de mâncare.  Găina este capabilă să fabrice DHA plecând de la grăsimile Omega 3 prezente în produsele vegetale pe care le consumă: iarbă și/sau semințe de in, rapiță, soia", a scris Mihaela Bilic.

Postarea integrală, pe Facebook:

×
Subiecte în articol: Mihale Bilic
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close