Antena 3 CNN Life Motivul dezgustător pentru care trebuie să eviți paharele lăsate de cameriste în camerele de hotel

Motivul dezgustător pentru care trebuie să eviți paharele lăsate de cameriste în camerele de hotel

Deși le găsim curate, aranjate și chiar aerisite, camerele de hotel reprezintă de multe ori un adevărat focar de microbi.

Motivul dezgustător pentru care trebuie să eviți paharele lăsate de cameriste în camerele de hotel
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    05 Aug 2022   •   17:37

Ba chiar, potrivit unor studii, riscăm să ne îmbolnăvim atunci când plecăm în vacanță de zece ori mai mult decât daca am sta acasă.

În plus, există un motiv absolut dezgustător pentru care nu ar trebui sub nicio formă să ne atingem de paharele pe care le găsit ordonate frumos și lăsate la dispoziția noastră în cameră. În urma unor teste, s-a descoperit că aceste pahare, deși utile, reprezintă un pericol real pentru sănătatea noastră și că cel mai bine ar fi să le evităm pe cât posibil, potrivit Express.co.uk.

Iar motivul pentru care nu ar trebui vreodată să bem din aceste pahare este unul șocant și pe care mulți nu îl cunosc. Astfel, cei care folosesc paharele din camera de hotel atunci când își petrec vacanța sau pur și simplu se cazează în altă localitate se expun unui real risc si s-ar putea îmbolnăvi oricând, explică specialiștii.

Aceste pahare nu ajung niciodată să fie spălate așa cum trebuie, pentru că de multe ori cameristele se mulțumesc doar să le clătească puțin cu apă dacă vad ca nu prezintă urme mai vizibile. Mai mult decât atât, există cazuri în care paharele de hotel nu sunt deloc spălate și ajung să fie folosite de către un număr uriaș de turiști. Pe această cale se pot transmite și anumite boli.

Deși nici prin gând nu ți-ar putea trece o așa grozăvie, paharele din camerele de hotel rămân nespălate ani întregi și în acest fel ajung să devină un mediu perfect pentru diverși microbi și bacterii.

Un experiment realizat în Statele Unite ale Americii a arătat că din 15 hoteluri, în 11 nu sunt spălate și nici înlocuite vreodată paharele lăsate în camerele pentru oaspeți.

Totuși ce se află în spatele acestui fenomen dezgustător?  De multe ori, cameristele neglijează curățarea paharelor pentru că se grăbesc să termine de pregătit camerele într-un timp cât mai scurt.

×
Subiecte în articol: pahare hotel
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close