Antena 3 CNN Life Motivarea angajaților: sfaturi utile pentru a obține cele mai bune rezultate

Motivarea angajaților: sfaturi utile pentru a obține cele mai bune rezultate

Salariații sunt motorul oricărei afaceri de succes. Fără un efort susținut și un randament crescut din partea lor, nu se poate atinge performanța dorită, deci nu se poate asigura sustenabilitate în cadrul businessului.

Motivarea angajaților: sfaturi utile pentru a obține cele mai bune rezultate
Sursa foto: Shutterstock.com
de Georgiana Adam    |    11 Ian 2023   •   11:57

Drept urmare, este esențial ca personalul să fie motivat corespunzător, în mod constant. Așadar, iată câteva dintre cele mai bune modalități care duc la motivarea angajaților, implicit la o productivitate sporită.

Recompensarea salariaților

Un mod eficient de motivare a angajaților îl reprezintă oferirea anumitor beneficii. Așadar, beneficiile extrasalariale pot fi stimulentul de care au nevoie ca să își îmbunătățească performanțele. Printre acestea se numără punerea la dispoziție de tichete cadou pentru 2022, fiind o soluție modernă și flexibilă la care pot apela companiile ca să profite de deductibilitate și scutirea de la plata taxelor sociale.

Recunoaștere și apreciere față de angajați

Alte variante pentru a motiva angajații reprezintă recunoașterea si aprecierea meritelor față de munca depusă în cadrul firmei. Este necesar ca salariații să afle că succesul businessului se realizează datorită contribuției lor. Drept urmare, este indicat ca angajatorul să le mulțumească personal subalternilor săi și să le arate recunoștință. De asemenea, angajații care ating performanțe remarcabile pot fi recompensați ca atare. De exemplu, să fie promovați, să primească bonusuri ori să fie lăudați în fața celorlalți colegi.

Oportunități de dezvoltare profesională și personală pentru angajați

De asemenea, companiile pot să le pună la dispoziție propriilor angajați oportunități de dezvoltare profesională și personală. E recomandat ca personalul să se simtă implicat în procesul de dezvoltare a afacerii și să aibă posibilitatea de a-și îmbunătăți abilitățile și competențele profesionale. Așadar, angajații pot merge la cursuri de formare ori la programe de mentorat cu ajutorul cărora să își dezvolte competențele, deci să își îmbunătățească performanțele la locul de muncă.

Oferirea unui mediu de lucru plăcut

Un mediu de lucru plăcut este esențial pentru a motiva angajații și pentru a-i face să se simtă apreciați și implicați în activitățile firmei. Drept urmare, e indicat să se acorde o atenție deosebită amenajării și dotării birourilor, astfel încât acestea să fie funcționale și confortabile. De asemenea, este important ca salariații să aibă acces la facilități precum o sală de fitness, o sală de relaxare sau o zonă de socializare, pentru a-și putea îmbunătăți confortul la locul de muncă. În plus, un mediu de lucru pozitiv înseamnă și crearea unui mediu de colaborare și respect între angajați. Este important ca aceștia să se simtă înțeleși și apreciați de colegii lor și să aibă o relație bună cu managerii.

Acest lucru poate fi realizat prin organizarea unor activități precum cele de tip team building, prin promovarea unui dialog deschis, dar și prin încredere reciprocă. De aceea, odată ce vor avea parte de astfel de beneficii la locul de muncă, loialitatea față de firmă va crește. Prin investiții în amenajarea și dotarea birourilor, precum și în crearea unui mediu de colaborare și respect, businessurile pot atrage și păstra cei mai buni angajați de pe piață.

Așadar, motivarea angajaților este esențială pentru succesul oricărei afaceri, iar randamentul crescut al personalului poate surveni doar dacă se implementează anumite măsuri eficiente. Cum ar fi oferirea de recunoaștere și apreciere, asigurarea unei direcții clare și a unui scop comun, punerea la dispoziție a oportunităților de dezvoltare profesională și personală ori asigurarea unui tratament corect și a condițiilor de lucru adecvate.

Până la urmă, acestea sunt doar o parte dintre metodele la care pot apela companiile. În funcție de obiectivele lor, de numărul de angajați ori de planul de investiții, fiecare firmă trebuie să aleagă soluția potrivită. Totuși, dacă se dorește dezvoltarea businessului, renunțarea la astfel de măsuri de motivare nu reprezintă o variantă optimă.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close