Antena 3 CNN Life Motivul surprinzător pentru care acest copil va avea probleme de vedere toată viața! Aveți mare grijă, i se poate întâmpla și copilului tău

Motivul surprinzător pentru care acest copil va avea probleme de vedere toată viața! Aveți mare grijă, i se poate întâmpla și copilului tău

Motivul surprinzător pentru care acest copil va avea probleme de vedere toată viața! Aveți mare grijă, i se poate întâmpla și copilului tău
28 Iun 2018   •   17:35

Folosirea unui laser în joacă a lăsat un băiețel cu vederea permanent deteriorată, potrivit unui studiu publicat recent. 

Un băiat de 9 ani a vizitat o clinică oftalmologică din Larissa, Grecia, plângându-se de probleme de vedere la ochiul stâng, potrivit unui studiu de caz publicat în New England Journal of Medicine. În ciuda vederiii bune de 20/20 din ochiul drept, medicii au descoperit că vederea de la ochiul stâng este de  aproximativ 20/100, o discrepanță explicată de o gaură pe macula stangă, o parte din retină care "asigură o viziune centrală bună", conform Institutul Național de Ochi. Găurile maculare pot cauza o vedere încețoșată și distorsionată și se întamplă de obicei prin traume oculare sau ca parte a procesului natural de îmbătrânire. 

După intervievarea pacientului, medicii au stabilit că deteriorarea ochiului a fost probabil cauzată de jocul cu un laser verde, la care băiatul s-a uitat fix. Având în vedere amploarea daunelor, medicii băiatului au optat să nu opereze și au spus că vederea sa nu s-a îmbunătățit în decursul a 18 luni de supraveghere. 

„Gaura maculară, în general, este în cele mai multe cazuri reparabilă, dar nu se întâmplă de obicei din cauza laserelor ", explică Dr. John Miller, directorul de imagistică a retinei de  la Massachusetts Eye and Ear. "Laserul încălzește de fapt țesutul și arde sau vaporizează țesutul retinei, așa că este pierdut cu totul, spre deosebire de cazurile cu leziuni mai tipice sau a populației mai în vârstă". 

Miller spune că majoritatea pacienților care prezintă leziuni cauzate de laser se confruntă cu probleme mai puțin severe dar totuși permanente care afectează de obicei doar retina exterioară. 

Pentru a fii siguri, specialițtii recomandă să nu lăsăm copii lângă lasere, chiar dacă par a fi inofensive. 

Sursă: TIME  
  

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close