Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Ce faci dacă rămâi fără loc de muncă. Pașii pe care trebuie să îi urmezi conform specialiștilor

Ce faci dacă rămâi fără loc de muncă. Pașii pe care trebuie să îi urmezi conform specialiștilor

Două frici ne urmăresc în această perioadă: infectarea cu coronavirus și pierderea locului de muncă. Specialiştii trag un semnal de alarmă şi declară că tot mai mulţi oameni au un nivel ridicat de stres din cauza temerii că vor rămâne șomeri.

Ce faci dacă rămâi fără loc de muncă. Pașii pe care trebuie să îi urmezi conform specialiștilor
Sursa foto: pixabay
de Diana Dragotescu    |    10 Aug 2020   •   14:15

Cerasela Rogen, coach transformational a explicat la „Numai de bine” cum este mai bine să ne raportăm la situația actuală.

Foarte mulți oameni au riscul, nu doar frica, pentru că multe locuri de muncă nu mai există, s-a redus personalul. Frica pierderii locului de muncă este foarte mare în această perioadă. Când ne este frică de ceva avem un gând repetitiv, e foarte bine de știut cum funcționăm. Noi românii avem și un proverb: „de ce ți-e frică nu scapi”.

Atunci când ai un gând repetitiv, el acumulează energie și se manifestă 

Ca să nu uităm acest lucru putem face un execercițiu: când ne uităm în jur la tricouri, mașini, ceasuri etc. să ne gândim că la început au fost doar un gând al cuiva. Deci acel proverb are și o parte pozitivă: voi găsi un job mai bun, mai bine plătit, unde muncesc cu mai multă pasiune.

Toți avem o menire dar din frică nu mergem spre lucrurile care ne plac cu adevărat. Deocamdată pe pământ doar 21% dintre oameni fac ceva ce chiar le place. Niciodată nu plângem la ușa închise. Dacă gândim diferit, că orice moment dificil aduce și o parte bună, trecem mai ușor peste, gândim către oprtunități, nu frici. 

Ce faci dacă rămâi fără loc de muncă. Pașii pe care trebuie să îi urmezi

×
Subiecte în articol: Numai de bine loc de munca
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close