Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Cea mai ușoară metodă de înmulțire a trandafirilor. O poți face în numai câteva minute

Cea mai ușoară metodă de înmulțire a trandafirilor. O poți face în numai câteva minute

Înmulţirea trandafirilor prin butaşi cu sticla de plastic este una dintre cele mai uşoare şi la îndemână metode, dacă vrem mai multe astfel de flori în grădină. Se aplică pentru toate soiurile de trandafiri, chiar şi pentru cei de dulceaţă.

Cea mai ușoară metodă de înmulțire a trandafirilor. O poți face în numai câteva minute
Sursa foto: Pixabay
de Diana Ionescu    |    15 Iul 2020   •   06:30

Oana Matei, inginer horticultor, a explicat la „Numai de bine” procedura pas cu pas. Înmulțirea trandafirilor prin butași este cea mai simplă și cea mai comodă  modalitate de a înmulți trandafirii. Tăiem lăstarul, important este să nu lăsăm să se deshidrateze. Asta însemnă că fie vom planta imediat sau îl vom ține în apă.

Cea mai simplă metodă de a înmulți trandafirii

Lăstarul trebuie să fie suficient  de lung astfel încât  să îl putem planta și să fie viabil. Tăierea se face oblic sub un nod. Tăiem dintr-o dată astfel încât să fie tăietura cât mai curată. Dăm jos nodurile iar ce este sus tăiem, tot sub un nod. Scurtăm și  frunzulițele pentru a reduce transpirația. Mai facem o operațiune, înlăturăm și țepii trandafirului. 

Putem planta direct în grădină sau în ghiveci. În pământ vom băga trei ochiuri, până la jumătate internodului 3 și 4 va fi în pământ. Foarte important este să bătătorim bine. Trebuie să udăm și să punem un PET deasupra. În această formulă trandafirul va petrece urnătoarele luni. Din cînd în când scoatem dopul sticlei și aerisim. 

Variantă simplă de înmulțire a trandafirilor

×
Subiecte în articol: Numai de bine înmulțire trandafiri
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close