Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Secretele medicinei tradiționale chineze. Terapia cu foc și acupunctură

Secretele medicinei tradiționale chineze. Terapia cu foc și acupunctură

Acupuntura este o tehnică medicală tradițională de deblocare a energiilor. Fie că e vorba despre o suferință fizică sau sufletească, specialistul știe ce trebuie să facă pentru ehilibrarea forțelor yin și yang.

Secretele medicinei tradiționale chineze. Terapia cu foc și acupunctură
Sursa foto: Pixabay
de Diana Dragotescu    |    07 Oct 2020   •   15:30

Georgiana Mihăilă a trecut peste frica de ace și a încercat. A povestit că nu e deloc dureros și că după s-a simțit foarte bine.

Acupuntura este o terapie alternativă dezvoltată ca ramură a medicinei tradiționale chineze. Potrivit specialiştilor, acupunctura are o mulţime de beneficii. 

„Ţinând cont că umblă energiile prin tot corpul, tot organismul poate să beneficieze. De la o răceală simplă sau mai complexă, poţi să tratezi insomnii, dureri de cap, noduli la sâni”, a explicat dr. Codruţ Țuțu, specialist în apifitoterapie.

Majoritatea chinezilor recurg la tratamente prin acupunctură, în special pentru prevenția afecțiunilor, dar și pentru tratarea acestora. Însă de la apariția ei acum peste 5.000 de ani, acupunctura s-a extins în țări din întreaga lume.

Acele au nevoie de minimum 20 de minute ca să acţioneze în profunzime. După aproximativ 20 de minute, acele sunt scoase şi urmează terapia cu foc, care intensifică beneficiile aduse de acupunctură. 

Iar la sfârşit,ședința este încheiată cu o serie de manevre osteoarticulare.

Secretele medicinei tradiționale chineze. Terapia cu foc și acupunctură

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close