Antena 3 CNN Life Produse pe care trebuie sa le arunci din casa pentru ca-ti afecteaza sanatatea

Produse pe care trebuie sa le arunci din casa pentru ca-ti afecteaza sanatatea

Produse pe care trebuie sa le arunci din casa pentru ca-ti afecteaza sanatatea
de O.P.    |    17 Feb 2015   •   13:29
Sunt mici obiecte din casa care aduna microbi si care-ti afecteaza sanatatea, motiv pentru care ar trebuie fie sa le arunci, fie sa le inlocuiesti periodic.

Caserolele de plastic

Caserolele din plastic nu se spala bine indiferent ce detergent de vase folosesti. In suprafata se infiltreaza grasime si reziduuri minuscule de la mancare. Mai mult, caserolele de plastic contin policarbonat, care afecteaza sanatatea pe termen lung, fiind considerata o chimicala periculoasa in unele state de pe glob. Este recomandat sa inlocuiesti caserolele de plastic cu cele de sticla.

Spray-urile de casa

Spray-urile pentru improspatarea aerului din casa contin ftalati, substante chimice care raman in aer chiar si dupa ce dispare mirosul placut. Acestia sunt periculoase mai ales pentru femeile insarcinate caci pot actiona negativ asupra dezvoltarii fatului dupa ce sunt inhalate.

Sapunul antibacterian

Sapunul antibacterian nu este cu nimic mai eficient in omorarea bacteriilor decat cel clasic. Este insa mai dur cu pielea, avand triclosan, un ingredient care, odata patruns in piele, poate genera dereglari hormonale.

Sucurile

Daca le ai la indemana, invariabil le vei consuma. Acestea contin zahar adaugat si conservanti, indiferent cat de mare scrie “natural” pe ambalaj. Arunca toate sucurile din casa si nu mai cumpara data viitoare cand faci piata.

Continuarea pe Lyla.ro

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close