Antena 3 CNN Life Pustnicul Zosima din munţii Rarău, ”Nostradamusul României”, profeție despre COVID-19?: "O să fie mare măcel în oraşe. Greu de scăpat de ce o să fie..."

Pustnicul Zosima din munţii Rarău, ”Nostradamusul României”, profeție despre COVID-19?: "O să fie mare măcel în oraşe. Greu de scăpat de ce o să fie..."

Despre Pustnicul Zosima, care a murit în octombrie 2008, la peste o sută de ani, se spune că ar fi avut darul profeției și și-ar fi prezis cu exactitate propria moarte, drept pentru care și-a săpat singur groapa cu o zi înainte. Nimeni nu știe însă unde ar fi fost îngropat, pentru că ucenicul său, Ioan Baron i-a îndeplinit dorința ca locul mormântului său să rămână secret.

Pustnicul Zosima din munţii Rarău, ”Nostradamusul României”, profeție despre COVID-19?: "O să fie mare măcel în oraşe. Greu de scăpat de ce o să fie..."
de Gabriel Dano    |    14 Iul 2020   •   20:40

Pustinicul Zosima, profeția care pare a prevesti pandemie de coronavirus

„O să fie mare măcel în oraşe. O să fie mai rău decât ţi-a spus părintele Pustnic. Roagă-te să te păzească Dumnezeu, că este greu de scăpat de ce o să fie. O să trăieşti şi o să vezi. Să te rogi lui Dumnezeu neîncetat", i-ar fi spus pustnicul Zosima ucenicului său Ioan Baron.

Pustnicul Zosima din Munţii Rarău a fost un sihastru ce nu a fost văzut mai de nimeni, multă lume considerând că, de fapt, la baza existenţei sale ar sta o legendă şi că pustinul Zosima nu ar fi existat niciodată.

Zosima nu a dorit să fie deranjat de eventuali pelerini

Legenda spune că pustnicul Zosima şi-ar fi prezis moartea cu un an înainte, știind cu exactitate dat. Poate de aceea, Zosima şi-a săpat singur groapa, după care l-a aşteptat peucenicul său, Ioan Baron, care l-a aşezat în mormânt şi a pus pământ peste el.

Sihastrul a dat indicații clare să nu-i fie pusă cruce pe mormânt pentru a nu şti nimeni unde este îngropa și să fie deranjat de eventuali pelerini. Astăzi se zvoneşte că sihastrul bântuie pădurile de la poalele Giumalăului, fiind descris ca fiind un bătrân cu părul şi cu barba lungă până la pământ.

Din spusele celor care l-au cunoscut în timpul vieții, nimeni nu știa unde locuia pustinucul, se deplasa desculţ cu ajutorul a două beţe, nu vorbea decât noaptea şi tot timpul avea prin păr şi barbă frunze.

×
Subiecte în articol: Pusticul Zosima
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close