Antena 3 CNN Life Puțini români știu răspunsul! Cum s-a înmulțit omenirea dacă Adam și Eva au avut doar doi băieți, Cain și Abel?

Puțini români știu răspunsul! Cum s-a înmulțit omenirea dacă Adam și Eva au avut doar doi băieți, Cain și Abel?

Primii oameni de pe Pământ ar fi fost Adam și Eva, părinții omenirii, potrivit Bibliei. Iar aceștia au avut doar doi băieți, pe Cain și pe Abel. Totuși, gândindu-ne că astăzi pe Glob sunt peste 7 miliarde de oameni, nu avem cum să nu ne întrebăm cum a fost posibilă ca omenirea să se înmulțească.

Puțini români știu răspunsul! Cum s-a înmulțit omenirea dacă Adam și Eva au avut doar doi băieți, Cain și Abel?
de Gabriel Dano    |    28 Iul 2020   •   19:00

După cum sunt prezentate faptele în Biblie, primul a fost creat Adam, iar Eva mai târziu, dintr-o coastă a lui Adam -  iar aceștia au fost plăsmuiți „după chipul și asemănarea” lui Dumnezeu.

Despre aceștia, se mai spune în Vechiul Testament, că ar fi avut doi băieți, pe Cain și pe Abel, iar la un moment dat Cain l-ar fi ucis pe Abel.

Cum s-a înmulțit omenirea, dacă Adam și Eva au avut doar doi băieți

Totuși, cine a citit Biblia cu atenție a aflat că Adam și Eva nu au avut doar doi copii. Se pare că înaintea lui Cain și Abel, Adam și Eva au avut un fiu pe nume Set. Tot Biblia relatează că ”după nașterea lui Set, Adam a trăit opt sute de ani; și a născut fii și FIICE”. (Geneza 5:4, VDC)”. Astfel, pe vremea aceea, oamenii trăiau extrem de mult, timp suficient să nască foarte mulți copii.

Revenind la Cain, după binecunoscuta relatare a crimei asupra lui Abel, descrisă în capitolul 4 al cărții Geneza, Cain este confruntat de către Dumnezeu, care decide să îl pedepsească. Imediat după acest episod ni se spune că el (Cain) ”s-a împreunat cu nevasta sa; ea a rămas însărcinată şi a născut pe Enoh.

El a început apoi să zidească o cetate şi a pus acestei cetăţi numele fiului său Enoh” (Geneza 4:17, VDC).

Cine era nevasta lui Cain? Nu era, cumva, chiar sora sa?

Cel mai probabil, nevasta lui Cain era chiar sora sa, însă, în acele vremuri incestul era permis.

Așadar, pentru cei care acceptă ipoteza potrivit căreia Adam și Eva au fost primii oameni pe pământ, se pare că aceștia au avut zeci sau poate chiar sute de copii, în cei 800-900de ani cât au trăit. Iar apoi, perpetuarea speciei umane a venit în mod natural.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close