Antena 3 CNN Life Puțini români știu răspunsul. De ce frigiderul are lumină interioară, dar congelatorul nu?

Puțini români știu răspunsul. De ce frigiderul are lumină interioară, dar congelatorul nu?

Puțini români știu răspunsul. De ce frigiderul are lumină interioară, dar congelatorul nu?
Sursa foto: foto: Pexels.com
25 Mar 2019   •   16:41

De ce frigiderul are lumină interioară, dar congelatorul nu?

Ce e mai plăcut decât să-ți fie sete, să te trezești noaptea și să mergi la frigider de unde să poți bea apă rece, fără să fii nevoit să aprinzi lumina? Acest lucru este posibil și datorită faptului că frigiderele sunt dotate cu lumini interioare. Totuși, în mod surprinzător, doar frigiderul are bec, nu și congelatorul. De ce?

În ceea ce privește motivele pentru care o mulțime de congelatoare nu au o lumină interioară, există o varietate de teorii. Și totuși, una este cea mai plauzibilă, scrie Shtiu.ro.

„Totul se reduce la costuri și caracteristici. Deși, aparent nu este foarte costisitor un dispozitiv de iluminare în plus în congelator, producătorii vor să economisească fiecare dolar. Totodată, studiile au arătat că oamenii nu deschid congelatorul la fel de des ca frigiderul”, explică Ed Dougherty, un cunoscut tehnician de frigidere.

Acesta adaugă: „În plus, când deschid ușa de la congelator, oamenii știu exact ceea ce caută, iar în 90% din cazuri, congelatorul este deschis pe lumina zilei”.

O altă explicație ar putea fi faptul că, la congelatoarele mai vechi, există problema formării de cristale de gheață pe sursa de iluminat, provenite din umiditatea aerului introdus atunci când se deschide congelatorul. Totodată, mulți specialiști afirmă că o lumină incandescentă în congelator ar putea genera prea multă căldură, făcând sistemul extrem de ineficient.

×
Parteneri
Euroins dă în judecată statul român!
x close