Antena 3 CNN Life Rețeta de înghețată a lui Chef Adrian Hădean. E absolut delicioasă și 100% naturală!

Rețeta de înghețată a lui Chef Adrian Hădean. E absolut delicioasă și 100% naturală!

Dacă ești în căutarea unei variante sănătoase a înghețatelor din comerț, adesea pline de tot felul de E-uri, ai ocazia acum să încerci ceva garantat de un chef cu experiență, înghețata lui Chef Adi Hădean, care nu numai că va avea în compoziție doar ingrediente naturale, dar va fi și extrem de delicioasă.

Rețeta de înghețată a lui Chef Adrian Hădean. E absolut delicioasă și 100% naturală!
de Dan Gabor    |    16 Aug 2020   •   06:30

“Ca orice părinte, am deseori dificultăți în a convinge copiii să mănânce alimente recomandate de medic. Către toate mamele care citesc asta, cred că sunteți familiare cu lupta cu morcovii sau broccoli. Eu am cu afinele. În ciuda faptului că sunt delicioase, copiii nu sunt de aceeași părere, așa că cea mai bună variantă pentru copii este, fără îndoială, înghețata”, a mărturisit Adi Hădean pe blogul său.

De ce ingrediente ai nevoie pentru o înghețata lui Chef Adi Hădean

• 500 g de afine
• o lămâie
• zahăr după gust (5-6 linguri)
• mentă frunze
• 1l de smântână pentru frișcă
• 100 g de mascarpone"

Cum se prepară înghețata lui Chef Adi Hădean

Din aceste cantități ies aproximativ 7-8 porții mari de inghețată. Am pus la fiert afinele cu lămâia tăiată felii, cu zahărul și cu menta.

Am dat amestecul prin sită pentru a scăpa de pielițele afinelor și am obținut un sirop de o culoare superbă. Doar pe acesta l-am folosit. Cât s-a răcit, am mixat branza mascarpone pentru 2 minute. Am amestecat siropul de afine cu mascarpone bătut și cu smântâna pentru frișcă (nebătută, lichidă) și am obținut o înghețată mult mai cremoasă decât mă așteptam. 

M-am jucat puțin cu proporțiile sirop de afine/smântâna pentru a obține doua culori și feluri de înghețată. Una cu mai multe afine și una cu mai puține. Ambele grozave si tare iubite de copii si de adulți. Am ținut-o la congelator câteva ore, până a devenit cremoasă, nu prea solidă. Copiii iubesc înghețata cremoasă", a mai precizat celebrul chef.

×
Subiecte în articol: rețetă înghețată
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close