Antena 3 Life Riscuri uriașe de îmbolnăvire din cauza tatuajelor. Ce recomandă specialiștii

Riscuri uriașe de îmbolnăvire din cauza tatuajelor. Ce recomandă specialiștii

20 Dec 2018   •   13:40
Riscuri uriașe de îmbolnăvire din cauza tatuajelor. Ce recomandă specialiștii
Sursa foto: foto- Pexels

Tatuajele prezintă un risc major de îmbolnăvire cu hepatita C, a anunțat medicul Miriam Catellot, de la Asociaţia Unidos por una Vida Mejor. 

"La fel ca şi piercingurile, tatuajele sunt un factor de risc de contractare de boli care se transmit prin contactul cu sângele, virusul HIV şi hepatita C fiind printre cele mai răspândite", a declarat specialista mexicană.

Catellot spune că unul dintre motive este că cei care aleg să-și facă tatuaje nu aleg locațiile potrivite. Printre diferitele cauze de îmbolnăvire cu hepatita C este folosirea de seringi sau accesorii care nu sunt sterilizate.

Potrivit cifrelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), se estimează că 71 de milioane de persoane suferă de infecţie cronică cu hepatită C, dintre care 400.000 decedează anual.

"Trebuie acordată mare grijă detaliilor, să se verifice că centrul ales are certificat şi că toate materialele folosite în proces sunt noi şi de unică folosinţă", a mai spus ea, potrivit yucatan.com. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close