Antena 3 CNN Life Rugăciune pentru sporul casei sau pentru perioadele grele, fără bucurii sau realizări

Rugăciune pentru sporul casei sau pentru perioadele grele, fără bucurii sau realizări

Atunci când ne confruntăm cu o perioadă grea, lipsită de realizări și bucurii, putem să apelăm la ajutorul divin. Fie că este vorba de o pierdere materială sau un necaz în familie, există o rugăciune despre care se spune că ne ajută să depășim situațiile dificile de acasă.

Rugăciune pentru sporul casei sau pentru perioadele grele, fără bucurii sau realizări
Sursa foto: Unsplash.com | Joe Raedle
de Gabriel Dano    |    15 Dec 2021   •   19:16

Preoții ne recomandă să rostim o rugăciune pentru sporul casei de fiecare dată când simțim că nu ne merge bine sau suntem copleșiți de probleme.

„Stăpâne, Doamne, Dumnezeul nostru, care întru cele înalte locuiești și spre cele smerite privești, binecuvântează casa noastră și cu puterea Ta, întărește-ne pe noi, robii Tăi (numele), cei ce locuim în ea.

Bine este, Doamne, ca și casa noastră să ne fie ca o doua biserică, în care noi ne închinăm înaintea sfintelor icoane și ne rugăm Ție. Binecuvântează, Doamne, gospodăria noastră și înmulțește în ea toate bunătățile, ca să uitam de grijile și nevoile pământești și să putem lucra mai cu osârdie pentru dobândirea vieții cele veșnice și pentru a ajunge în locașurile Tale cele sfinte.

Îndepărtează de la noi toate cursele vrăjmașului celui pierzător de suflete, trimite pe îngerul Tău cel milostiv, ca să ne păzească și să ne ferească de toată răutatea și să ne povățuiască spre lucrarea tuturor faptelor celor bune și spre împlinirea sfintelor porunci.

Că ție ți se cuvine a ne milui și a ne mântui, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțam, Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!”

Pe lângă această rugăciune, preoții ne îndeamnă să rostim și o rugăciune pentru liniștea sufletului, care ne ajută în momentele de deznădejde.

Este știut faptul că rugăciunile sunt înzestrate cu o putere vindecătoare, iar dacă sunt rostite cu multă convingere și credință, suferințele vor fi alinate și vom găsi soluții pentru problemele cu care ne confruntăm.

Tot mai multe persoane sunt copleșite de deznădejde și nu reușesc să se simtă împlinite și mulțumite de ceea ce au. Mai mult, unii traversează perioade lipsite de realizări și spor, așa că preoții ne sfătuiesc să recurgem la rugăciuni în momentele fără speranță.

Pentru a avea belșug și prosperitate în casă și familie, este bine să rostim zilnic rugăciunea pentru sporul casei împreună cu rugăciunea Sf. Mina. Se pare că această rugă ne ferește de necazuri, Sf. Mina fiind ocrotitorul celor păgubiți, îndurerați, dar și protectorul familiei.

De asemenea, preoții ne sfătuiesc să rostim în fiecare seară și rugăciunea pentru sporul casei către Sf. Parascheva, la fel de puternică și vindecătoare de suferințe sufletești.

„Purtătoare de chinuri, Sfânta Parascheva, roagă-te Părintelui Ceresc că pe mine, cel împovărat cu toate păcatele și neînfrânat, să mă ridice spre cuvântarea măririi Sale și să mă îndrepteze ca întotdeauna să am sus inima, să gândesc la cele cerești, iar nu la cele pământești.

Roagă-te la Hristos, Fiul lui Dumnezeu, că a auzit ruga ta cea cucernică, pentru ca și pe mine leneșul, cel ce mă trândăvesc spre rugăciune și spre împlinirea poruncilor lui Dumnezeu, să mă îndrepteze și să-mi dea cuget, ca să doresc a mă ruga Lui neîncetat.

Cheamă și pe Duhul Sfânt – izvorul Care te-a întărit pe tine, fecioară curată, la lupta cea bună -, ca să-mi zidească mie inima curată și duh drept să înnoiască întru cele dinlăuntru ale mele și mai vârtos să mă cheme și să-mi dea osârdie ca să mă nevoiesc în viața curată și să mă întărească în lucrarea faptelor bune.

Cred că toate acestea mi le poți mijloci mie, o, Sfânta Parascheva!, la tronul Sfintei Treimi și de vei vrea, tu ai puterea de a-mi ajuta mie, că una ce ai preamărit pe Dumnezeu cu faptele tale! Amin!”

 

×
Subiecte în articol: rugaciune
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close