Antena 3 CNN Life Imagini rare cu o creatură misterioasă filmată de un scafandru din Japonia: "Era atât de mare"

Imagini rare cu o creatură misterioasă filmată de un scafandru din Japonia: "Era atât de mare"

O creatură marină gigantică a fost filmată de un scafandru care înota în Marea Japoniei. Monstrul trăieşte în adâncuri şi este surprins foarte rar la suprafaţă.

Imagini rare cu o creatură misterioasă filmată de un scafandru din Japonia: "Era atât de mare"
Sursa foto: Dive Resort T-Style
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Ian 2023   •   09:39

Calamarii giganţi sunt observaţi foarte rar la suprafaţă, deoarece aceste creaturi trăiesc în adâncurile mărilor şi ale oceanelor lumii.

Potrivit unui studiu publicat în revista PLOS Biology, realizat de oamenii de ştiinţă din SUA şi Canada, 91% dintre speciile care trăiesc în oceanele lumii sunt încă neştiute.

Acum, scafandrul Yosuke Tanaka  a reuşit să surprindă şi să filmeze o astfel de specie în apele Mării Japoniei.

Creatura misterioasă, descoperită de scafandru, măsoară 2,5 metri, iar bărbatul a mărturisit că i-a fost teamă să înoate alături de ea.

Citeşte şi: Noi dezvăluiri despre “Planeta infernului”. Are un ocean uriaș de lavă, iar un an durează 18 ore

”A fost prima dată în viață când am înotat cu un calmar uriaș (Architeuthis dux). Mi-a fost puţin frică, pentru că era atât de mare”, a spus Tanaka, potrivit Live Science.

Mai mult, experţii de la Smithsonian Institution au declarat că aceşti calamari pot ajunge până la 12-14 metri.

Cu toate acestea, cercetătorii cunosc puţine detalii despre calamarii din adâncuri, mai ales în privinţa obiceiurilor de împerechere.

Totuşi, investigaţiile efectuate asupra intestinelor au dezvăluit că aceste creaturi marine se hrănesc cu peşte, dar şi cu alţi calamari.

De asemenea, s-a descoperit faptul că ei fac parte şi din hrana caşaloţilor, ceea ce înseamnă că nu sunt doar vânători, ci sunt, la rândul lor, vânaţi.

Zoologul japonez Tsunemi Kubodera a surprins primele fotografii cu calamarii gicanţi ai Mării Japoniei, iar cercetările sale au arătat că aceste creaturi călătoresc prin strâmtoarea Tsushima, între Coreea de Sud și Japonia, ca parte a migrației lor tipice nord-sud. 

×
Subiecte în articol: japonia calamar urias
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close