Antena 3 CNN Life Scrisorile lui John F. Kennedy către amanta sa din Suedia, scoase la licitație în Boston. "Dacă nu te căsătorești, vino la mine. Ești minunată"

Scrisorile lui John F. Kennedy către amanta sa din Suedia, scoase la licitație în Boston. "Dacă nu te căsătorești, vino la mine. Ești minunată"

O serie de scrisori de dragoste scrise de președintele John F. Kennedy pentru amanta sa suedeză au fost scoase la licitație în Boston, adunând în total suma de 88.000 de dolari.

Scrisorile lui John F. Kennedy către amanta sa din Suedia, scoase la licitație în Boston. "Dacă nu te căsătorești, vino la mine. Ești minunată"
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    15 Mai 2021   •   14:00

Prea puţini cunosc aplecarea pe care John F. Kennedy o avea pentru scris. Mai ales scrisori de dragoste, adresate unei iubite suedeze pe care fostul preşedinte american o avea cu numai câteva săptămâni înainte de nunta cu Jacqueline Kennedy.

În scrisorile intime adresate lui Gunilla von Post, o aristocrată pe care JFK a cunoscut-o cu câteva săptămâni înainte de a se căsători cu Jacqueline Bouvier, fostul președinte american descrie timpul petrecut împreună drept „o amintire strălucitoare a vieții mele”, potrivit CNN.

Cele opt pagini provin din colecția personală a familiei Von Post și se așteaptă să fie vândute cu peste 30.000 de dolari. Gunilla Von Post s-a stins din viață în 2011 și, înainte de moartea ei, a scris o carte de memorii despre relația ei cu fostul președinte, intitulată „Love, Jack”.

Schimbul de scrisori dintre cei doi s-a petrecut între 1955 și 1956, înainte de mandatul de președinte al lui Kennedy. La acea vreme, JFK era senator de Massachusetts, iar hârtia pe care erau scrise mesajele au antetul Senatului Statelor Unite ale Americii.

În conținutul scrisorii, viitorul președinte de la acea vreme reflectează asupra escapadei lor romantice din Suedia și se adresează zvonurilor conform cărora von Post urma să se căsătorească.

Într-o altă scrisoare, Kennedy o descrie pe aceasta drept „minunată” și îi spune că este nerăbdător să o vadă. Acesta se semna cu numele de Jack. 

Cei doi s-au întâlnit inițial în 1953 în Cannes, cu doar câteva săptămâni înainte de nunta cu Jacquelin de pe 12 septembrie.

După aproximativ 2 ani de căsătorie, JFK a plecat alături de von Post într-o excursie romatică.

Eforturile lui John F. Kennedy de a pune capăt mariajului lor au fost în zadar din cauza tatălui său, din cauza ambițiilor sale politice, dar și din cauza sensibilității lui Jacqueline, care pierduse o sarcină în 1955. 

Aventura lor a fost consumata in 1955, cand autoarea cartii spune ca "l-a imprumutat" pe Kennedy pentru "o saptamana minunata", pe care nimeni nu i-o poate lua. Un an mai tarziu, aceasta s-a casatorit cu altcineva.

×
Subiecte în articol: John F. Kennedy dragoste scrisori
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close