x close

Specialiștii dezvăluie secretul! De ce este bine să dormi într-o cameră rece

12 Noi 2018   •   19:00
Specialiștii dezvăluie secretul! De ce este bine să dormi într-o cameră rece foto: Pixabay.com

Somnul este vital pentru starea de sănătate și lipsa acestuia afectează negativ activitatea zilnică, iar potrivit specialiștilor de la Harvard Medical School, deficiența de somn este legată de efecte pe termen lung asupra sănătății.

„Cu aproximativ o oră – o oră și jumătate înainte de a adormi, corpul începe să piardă căldură prin trunchi, ceea ce la un adult sănătos se traduce printr-un sentiment de oboseală crescută. Acest proces fiziologic se întâmplă cu mult înainte de dusul la culcare și multe persoane nu își dau seama de fiecare pas”, a explicat rr. Cameron Van den Heuvel, de la „UniSA’s Centre for Sleep Research”, potrivit feminis.ro.

Îmbunătățește calitatea somnului - Organismul nu se va mai lupta să își regleze temperatura și vei cădea într-un somn mai adânc și mai liniștit.

Te ajută să adormi mai repede - Dormitul într-o încăpere cu temperatura potrivită te împiedică să te tot răsucești sau să te trezești noaptea și te ajută să adormi mai repede.

Scade incidența anumitor boli metabolice - Studiile au arătat că dormitul într-o cameră cu temperatura de 18.5 grade stimulează arderea grăsimilor și crește numărul grăsimilor bune, astfel încât riscul de boli metabolice se diminuează.

Întinerește țesuturile - Stimuleazeă secreția de melaonină, care este un hormon cu puternice proprietăți anti-îmbătrânire.

Citeşte mai multe despre:

camera rece somn
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati