Antena 3 CNN Life Știinţă A deschis o carte și a început să audă voci. Fenomenul incredibil, studiat de oamenii de știință

A deschis o carte și a început să audă voci. Fenomenul incredibil, studiat de oamenii de știință

A deschis o carte și a început să audă voci. Fenomenul incredibil, studiat de oamenii de știință
Sursa foto: Foto: freeimages.com
25 Feb 2016   •   16:59

In ciuda a ce au invatat specialistii despre corpul uman si modul in care functioneaza creierul, exista in continuare experiente cotidiene care ii lasa fara explicatie, precum vocea pe care o auzim in cap atunci cand citim. Nu, nu esti singurul. Suntem mai multi…

Din fericire, nu exista intrebari prea ciudate pentru cercetatori, iar un studiu online de mici dimensiuni ne spune ca nu suntem singuri, iata ce am spus si mai sus, si ca multi se confrunta cu aceasta “problema”. Auzim o voce care rosteste cuvintele pe care le citim, in timp ce le citim.

Considerata mai demult o halucinatie verbala auditiva, cercetatorii au ajuns la concluzia ca este mult mai intalnita decat credeau. Desi au fost demarate studii asupra diferentei intre vocea personala si cea “auzita”, nimani nu a incercat sa afle sursa fenomenului pana acum.

Pentru a afla cati suntem in situatia aceasta, psihologul Ruvanee Vilhauer de la New York University si-a indreptat atentia spre un loc in care multi oameni adreseaza si raspund la intrebari: Yahoo! Answers, cel mai mare site de Q&A din lume.

Citiți mai mult pe soundofscience.ro.

×
Subiecte în articol: carte studiu
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close