Antena 3 CNN Life Știinţă Băutura pe care o adori te UCIDE puțin câte puțin. Riscul de accident vascular și infarct crește cu 83%

Băutura pe care o adori te UCIDE puțin câte puțin. Riscul de accident vascular și infarct crește cu 83%

Băutura pe care o adori te UCIDE  puțin câte puțin. Riscul de accident vascular și infarct crește cu 83%
Sursa foto: Foto: personalexcellence.co
06 Noi 2012   •   20:01

Un studiu recent leagă consumul regulat de băuturi cu zahăr cu riscul de accident vascular cerebral.

Cea mai nouă constatare, raportată de Reuters care citează Jurnalul American de Nutriție Clinică arată că femeile care au declarat că beau băuturi dulci au avut un risc cu 83% mai mare de accident vascular cerebral ischemic decât cei care au raportat că nu consumă astfel de băuturi.

La începutul acestui an, un studiu din Jurnalul de Medicină Internă a arătat o legătură între a bea suc dietetic și accidentul vascular cerebral și riscul de infarct.

”Este logic, dacă zahărul crește riscul de obezitate, diabet zaharat, rezistența la insulină, inflamație, atunci este clar că de fapt, crește riscul de boli cardiovasculare.”

Studiul a inclus 39,786 de bărbați și femei din Japonia cu vârste cuprinse între 40 și 59 de ani care au fost urmăriți între 1990 și 2008. Cercetătorii au completat un chestionar cerându-le detalii privind consumul de băuturi răcoritoare.

Până la sfârșitul perioadei de studiu, 453 de persoane au avut probleme cardiace și 1922 de oameni au suferit un accident cerebral (din care 1047 au fost ischemice iar altele 859 hemoragice).

Cercetătorii au descoperit că cei care beau un pahar de suc pe zi au avut un risc mai mare de accident vascular decât cei care nu au băut. Cu toate acestea, cercetătorii nu au găsit nici un risc între consumul de sifon și bolile cardiace sau accidentele vasculare cerebrale.

×
Subiecte în articol: studiu japonia
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close