Antena 3 CNN Life Știinţă Botoxul, leac pentru transpiraţia excesivă din timpul verii

Botoxul, leac pentru transpiraţia excesivă din timpul verii

Botoxul, leac pentru transpiraţia excesivă din timpul verii
Sursa foto: Foto: howtodo101.com
18 Iun 2011   •   12:33

Vara poate fi un adevărat calvar pentru cine suferă de hiperhidroză. Ne referim mai exact la transpiratia excesiva. Palmele umede sau hainele pătate sunt motive de stres pentru ghinioniştii cu glande sudoripare hiperactive. Dacă până acum tratamentul consta într-o operaţie complicată, medicii au găsit remediul acolo unde v-aţi fi aşteptat mai puţin: în botox!

Când spui botox, gândul îţi zboară imediat la fete cu buze... apetisante. Toxina atât de râvnită de domnişoare are însă şi altă utilitate. Tratează transpiraţia în exces.

Pentru mulţi, transpiraţia transformă vara într-un calvar.

Procedeul e simplu. Câteva micro incizii în zonele cele mai afectate: axila, palmele sau tălpile. Efectul se instalează în câteva zile şi durează, în medie, zece luni. Preţul este pe măsură. O intervenţie costă în jur de patru sute cinci zeci de euro.

Până acum, transpiraţia excesivă se trata printr-o operaţie, sub anestezie generală, în care nervul din zona axilei era secţionat. Medicii spun că intervenţia cu botox nu are complicaţii şi este mult mai puţin dureroasă. În plus, nu există efecte secundare.

 

 

×
Subiecte în articol: botox operatie vara
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close