Antena 3 CNN Life Știinţă Coşmarul care îţi va provoca moartea. Omenirea, distrusă de un lucru la care nimeni nu s-a gândit

Coşmarul care îţi va provoca moartea. Omenirea, distrusă de un lucru la care nimeni nu s-a gândit

Coşmarul care îţi va provoca moartea. Omenirea, distrusă de un lucru la care nimeni nu s-a gândit
Sursa foto: Foto: christliche-radiosender.blogspot.com
de O.P.    |    02 Noi 2011   •   09:13

Uitaţi de Apocalipsă, de scenariile ce anunţau un cutremur care va şterge planeta noastră din Univers. Potrivit ultimelor cercetări, Pământul riscă să fie distrus de ceva la care nimeni nu se aştepta sau se gândea.

Geobiologul Joe Kirschvink a lansat o nouă teorie, care stă în picioare spre deosebire de altele, privitoare la sfârşitul lumii. Potrivit acestuia o singură schimbare în lanţul evolutiv ar putea lăsa oamenii fără aer.

Până acum 2,35 de miliarde de ani în atmosferă erau gaze cu efect de seră, care făceau imposibilă respirarea, apoi într-un mod inexplicabil, algele albastre-verzi din oceane au început să elibereze oxigen ca urmare a fotosintezei.

Astfel, atmosfera a permis o evoluţie a vieţuitoarelor pe Terra. Problema ridicată de geobiologul Kirschvink este că nimeni nu a putut explica motivele care au stat la pornirea acestui fenomen din oceane, şi că dacă reversul acestui proces s-ar petrece la fel de brusc, atunci oamenii ar muri asfixiaţi.

Cu toate că ratele producerii acestui fenomen sunt destul de reduse, el nu poate fi prevăzut pentru că nu se cunosc prea multe despre ce s-a întâmplat în urmă cu 2,3 miliarde de ani, scrie site-ul Io9.com.





×
Subiecte în articol: sfarsitul lumii apocalipsa oxigen
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close