Antena 3 CNN Life Știinţă Cum arăta lumea când pe Terra era un singur locuitor? Află totul despre LUCA, fiinţa nr.1 de pe Pământ

Cum arăta lumea când pe Terra era un singur locuitor? Află totul despre LUCA, fiinţa nr.1 de pe Pământ

Cum arăta lumea când pe Terra era un singur locuitor? Află totul despre LUCA, fiinţa nr.1 de pe Pământ
Sursa foto: Foto: nationalgeographic.com
de O.P.    |    25 Noi 2011   •   10:06

În urmă cu trei miliarde de ani, Pământul era al unei singure fiinţe. Ea a fost cea care a dat naştere tuturor formelor de viaţă, care există şi în zilele noastre.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Illiois din SUA vor să demonstreze că oceanul a fost strămoşul tuturor formelor de viaţă. Totul a pornit de la un micro-organism unic, pe care cercetătorii l-au numit LUCA, ce s-a transformat mai apoi în plante şi animale.
Potrivit ultimelor date furnizate de oamenii de ştiinţă, LUCA a populat oceanele în urmă cu trei miliarde de ani, transformând apa într-un imens laborator genetic.

El s-a divizat în trei ramuri separate: bacterii, archaea şi eucariotele, totul petrecându-se în urmă cu 2.9 miliarde de ani. Cercetătorii nu ştiu însă ce s-a petrecut după divizare, însă se presupune că cele trei categorii şi-au împărţit proteinele şi genele pentru a supravieţui, scrie Daily Mail.







×
Subiecte în articol: stiinta Terra evolutie
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close