Antena 3 Life Știinţă Descoperirea care schimbă teoria EVOLUŢIEI umane. Ce au găsit arheologii în Etiopia

Descoperirea care schimbă teoria EVOLUŢIEI umane. Ce au găsit arheologii în Etiopia

de O.P.    |    05 Mar 2015   •   10:21
Descoperirea care schimbă teoria EVOLUŢIEI umane. Ce au găsit arheologii în Etiopia
Arheologii au descoperit în Etiopia un element care poate schimba ordinea teoriei evoluţiei umane. Fosila unei mandibile ce are o vechime de 2,8 milioane de ani şi o altă fosilă ce este veche de 1.8 milioane de ani ar putea schimba tot ce se credea despre originea omului modern.
Fosila este cea mai veche reprezentare cunoscută a genului Homo şi ar putea aparţine unei noi specii din istoria rasei umane, informează Business Insider.

Iniţial, savanţii au crezut că Homo s-a desprins din specia mai primitivă a australopitecilor - de care aparţine celebra fosilă "Lucy" - în urmă cu 2,3 milioane ani. Noua fosilă sugerează însă o vechime şi mai mare, de 2,8 milioane ani.

Teoria aceasta este susţinută şi de rezultatul analizei făcut asupra mandibulei mai tinere, care arată că specia mai avansată Homo Habilis avea o mandibulă surprinzător de înapoiată şi ar putea fi mai veche decât s-a crezut iniţial.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close