Antena 3 CNN Life Știinţă Descoperirea epocală, care va schimba modul în care vom comunica. Totul este copiat de la strămoşii noştri

Descoperirea epocală, care va schimba modul în care vom comunica. Totul este copiat de la strămoşii noştri

Descoperirea epocală, care va schimba modul în care vom comunica. Totul este copiat de la strămoşii noştri
de O.P.    |    29 Mai 2012   •   08:16

Credeam că Facebook-ul sau Twitterul au fost două invenţii care au produs o revoluţie în modul de comunicare al oamenilor, însă cercetătorii de la Universitatea Cambridge au anunţat că au descoperit ceva care demonstrează că felul în care omul modern comunică în prezent este o reproducere a stilului de comunicare folosit cu mii de ani în urmă.

Arheologii au descoperit în Suedia şi Rusia două plăci din granit de mărimea unui teren de fotbal pe care erau încrustate mii de desene. După o analiză atentă arheologii au ajuns la concluzia că acestea reprezentau o formă primitivă de "social networking", fiind una din modalităţile de comunicare în Epoca de Bronz.

Prin aceste desene de pe plăcile de granit, triburile făceau schimb de cunoştinţe despre vânătoare sau alte acţiuni necesare supravieţuirii. Astfel, pe parcursul a sute de ani, strămoşii noştri se întorceau în acelaşi loc pentru a-şi lua sursa de cunoştinţe, sau pentru a desena ceva nou.



 

×
Subiecte în articol: Facebook arheologi descoperiri
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close