Antena 3 CNN Life Știinţă Emisiile de gaze de seră ar putea duce la dispariţia litoralului şi transformarea Câmpiei Bărăganului în deşert

Emisiile de gaze de seră ar putea duce la dispariţia litoralului şi transformarea Câmpiei Bărăganului în deşert

Emisiile de gaze de seră ar putea duce la dispariţia litoralului şi transformarea Câmpiei Bărăganului în deşert
Sursa foto: Foto: Videonews
04 Iun 2011   •   21:05

Specialiştii avertizează că emisiile de gaze de seră au ajuns, în 2010, la un nivel record în istoria omenirii. Temperatura globală medie a crescut cu jumătate de grad. Pare puţin, dar, suficient ca în viitor urmaşii noştri să se odihnească la umbra cactuşilor, în Oltenia.

Dacă emisiile de gaze de seră nu se diminuează, în 2100 Oltenia va fi deşert, Bărăganul va fi traversat de tornade, litoralul va dispărea complet, iar tot ce ştim despre anotimpuri şi temperaturi nu va mai fi valabil.

Pentru ce se întâmplã existã un singur vinovat - omul. 20 de instituţii ştiinţifice din întreaga lume aratã cã temperaturile globale sunt mai mari ca niciodatã, iar anul 2010 a fost cel mai cald din istorie.

Rezultatul final este creşterea nivelului oceanelor şi încetinirea curentului SouthStream, ceea ce va însemna un dezastru planetar. Dacă vom continua să poluăm în acest ritm, temperatura globala va creşte cu mai mult de 4 grade Celsius până în 2100.

Guvernele lumii se vor întâlni în curand la Bonn, pentru o nouã rundã de negocieri pentru reducerea emisiilor de CO2, însa oamenii de ştiinţă nu se asteapta la progrese semnificative.

 



×
Subiecte în articol: emisii litoral Oltenia incalzire globala
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close