Antena 3 Life Știinţă Încălzirea globală poate distruge Pământul până în 2030. Specialiştii avertizează: Mai avem 12 ani pentru a evita o catastrofă!

Încălzirea globală poate distruge Pământul până în 2030. Specialiştii avertizează: Mai avem 12 ani pentru a evita o catastrofă!

de S.T.    |    08 Oct 2018   •   17:00
Încălzirea globală poate distruge Pământul până în 2030. Specialiştii avertizează: Mai avem 12 ani pentru a evita o catastrofă!
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Un raport al Consiliului Interguvernamental privind Schimbările Climatice al ONU (IPCC) arată că omenirea mai are la dispoziţie doar 12 ani pentru a se asigura că încălzirea globală nu depăşeşte 1,5 grade Celsius.

După acest prag, chiar şi jumătate de grad ar putea creşte semnificativ riscul de secetă, inundaţii, călduri extreme şi sărăcie pentru sute de milioane de oameni, scrie The Guardian.

Sunt necesare schimbări urgente şi fără precedent, susțin autorii studiului.

Ei precizează că obiectivul este realizabil, chiar dacă înseamnă că se bazează pe cel mai optimist deznodământ al acordului de la Paris, de a menţine schimbările climatice între 1,5 şi 2 grade Celsius.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close