Antena 3 CNN Life Știinţă Industria SECRETĂ din spatele celui mai consumat aliment. În fiecare zi, milioane de români mănâncă aşa ceva

Industria SECRETĂ din spatele celui mai consumat aliment. În fiecare zi, milioane de români mănâncă aşa ceva

Industria SECRETĂ din spatele celui mai consumat aliment. În fiecare zi, milioane de români mănâncă aşa ceva
de O.P.    |    05 Iun 2013   •   11:23

Este ieftină, se găseşte în toate magazinele şi este considerată a fi o carne "uşoară", cu un conţinut redus de grăsimi. Carnea de pui este unul din cele mai consumate alimente din întreaga lume, iar la prima vedere nu prezintă niciun aspect negativ.

Însă v-aţi întrebat vreodată de ce carne de pui este atât de ieftină, în comparaţie cu alte tipuri de carne? Asta pentru că un pui care cântăreşte 1,5 kg este crescut cu doar 1 kg de furaje. Asta pentru că cerealele modificate genetic grăbesc procesul de dezvoltare şi creştere al puilor hrăniţi cu astfel de furaje

Acest proces este creat şi gândit pentru ca producătorii să beneficieze de un venit cât mai mare într-o perioadă extrem de scurtă de timp.

Dacă întoarcem privirea spre trecut, observăm că prin anii ’50 perioada de dezvoltare a unui pui era de patru ori mai mare decât în prezent. Dacă atunci puiul ajungea pe masa consumatorilor în circa 4 luni, în prezent această perioadă s-a redus până la o lună.

Acest progres tehnologic nu este în totalitate benefic pentru sănătatea umană pentru că toate substanțele chimice introduse în hrana animalelor nu fac altceva decât să pună în pericol viaţa consumatorilor.

Puii, care ajung pe rafturile magazinelor, indiferent de eticheta care ne asigură că "Nu sunt INJECTAŢI", sunt îngrăşaţi artificial şi injectaţi cu substanţe chimice şi hormoni, iar aceste practici nu fac decât să ne distrugă sănătatea: rezistenţa oamenilor la antibiotice, dezvoltarea hormonală precoce în cazul copiilor şi efectele pot continua.

În materialul video de mai jos puteţi vedea cum se cresc de fapt puii:


×
Subiecte în articol: carne de pui
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close