Antena 3 CNN Life Știinţă Licoarea magică din debara care elimină alcoolul din organism

Licoarea magică din debara care elimină alcoolul din organism

Licoarea magică din debara care elimină alcoolul din organism
de S.T.    |    19 Sep 2012   •   10:36

O echipă de cercetători japonezi studiază de câţiva ani efectele consumului de fructe şi legume asupra metabolismului alcoolului, scrie passionsante.be.

O concluzie a specialiştilor niponi este că sucul de roşii accelerează semnificativ eliminarea alcoolului de către ficat.

Ei au prezentat la un congres al Societăţii japoneze de nutriţie rezultatele celor mai recente cercetări ale lor. Observaţiile sunt destul de surprinzătoare.

În cadrul uneia din experienţe s-a măsurat evoluţia alcoolemiei în cadrul unui grup de voluntari, cărora li s-a dat să bea 50 cl de apă plată şi 10 cl de shochu, o băutură alcoolică locală cu un conţinut de alcool de 25%. După câteva zile, ei au primit aceeaşi cantitate de shochu, însoţită însă de 50 cl de suc de roşii.

S-a constatat că, în cazul sucului de roşii, alcoolemia a scăzut mult mai mult după o oră (diferenţa a fost de circa 30%) şi că, în medie, alcoolul din organism dispare total după cinci ore cu apă şi după patru ore cu suc de roşii.

Cercetările japonezilor fac referire la cantităţi mici de alcool, iar cine consumă mult suc de roşii nu poate împiedica totuşi alcoolul să producă efecte dăunătoare.

×
Subiecte în articol: alcool alcoolemie alcoolemie studiu
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close