Antena 3 CNN Life Știinţă Locul unde nu a ajuns niciun om. Călătorie supranaturală în centrul Pământului

Locul unde nu a ajuns niciun om. Călătorie supranaturală în centrul Pământului

Locul unde nu a ajuns niciun om. Călătorie supranaturală în centrul Pământului
Sursa foto: Foto: agiweb.org
de O.P.    |    14 Noi 2011   •   13:00

Miezul Pământului se află la aproximativ 3000 de kilometri sub nivelul mării. Pentru că este aproape imposibil de exploatat, oamenii de ştiinţă ar putea ajunge totuşi acolo cu ajutorul noilor tehnologii.

Astfel prin intermediul unui dispozitiv cu laser, experimentul va încerca să desluşească procesele misterioase care au loc în miezul Terrei. Laserul, denumit ID24, aparţine European Synchrotron Radiation Facility şi va utiliza razele X pentru a încălzi metalele grele la temperaturi extreme, investigând astfel originea câmpului magnetic al planetei noastre.

ID24 se va folosi de o tehnică foarte nouă - tehnologia diamond anvil cell - ce poate realiza comprimarea unui material foarte mic, aşezat între două bucăţi de diamat.
Astfel, materialul este comprimat cu o presiune de milioane de ori mai mare decât cea întâlnită la suprafaţa Terrei, iar apoi laserele de mare putere sunt orientate către diamante, încâlzindu-le la o temperatură uluitoare de peste 10.000 de grade celsius, scriu jurnaliştii de la International Business Times.



 

×
Subiecte în articol: stiinta cercetare
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close