Antena 3 CNN Life Știinţă Nouă metodă pentru detectarea virusului Ebola. Tehnologia permite diagnosticarea în 30 de minute

Nouă metodă pentru detectarea virusului Ebola. Tehnologia permite diagnosticarea în 30 de minute

Nouă metodă pentru detectarea virusului Ebola. Tehnologia permite diagnosticarea în 30 de minute
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Sep 2014   •   15:06

Oamenii de ştiinţă japonezi susţin că au dezvoltat o nouă metodă pentru a detecta prezenţa virusului Ebola în numai 30 de minute. Noua tehnologie ar putea permite diagnosticarea rapidă a infecţiei şi în ţări în care echipamentele necesare lipsesc, relatează AFP.

Procesul este nu doar eficient pe termen foarte scurt, dar, de asemenea, este mai puţin costisitor decât sistemul actual folosit în Africa de Vest, unde virusul s-a făcut deja peste 1.500 de victime în patru ţări, explică profesorul Jiro Yasuda.

Cercetătorii au dezvoltat ceea ce se numeşte în biologie o "amorsă" care amplifică numai genele specifice virusului Ebola atunci când acesta este prezent în organism.

"Noua metodă japoneză necesită doar un simplu echipament de încălzire, alimentat de o baterie. Totul costă doar câteva sute de dolari, un preţ pe care o ţară în curs de dezvoltare ar trebuie să fie în măsură să-l plătească", a precizat profesorul Yasuda.

"Nu am primit încă cereri, dar vom fi fericiţi să oferim acest mijloc de analiză care este pregătit", a afirmat cercetătorul japonez.

O alertă internaţională a fost declanşată din cauza epidemiei virusului Ebola.

×
Subiecte în articol: Ebola virusul Ebola
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close