x close

Nu s-a mai văzut NICIODATĂ aşa ceva! Descoperirea care va desluşi misterele Universului

de O.P.    |    21 Dec 2011   •   06:52
Nu s-a mai văzut NICIODATĂ aşa ceva! Descoperirea care va desluşi misterele Universului 442 Foto: msnbc.com

Cercetătorii din SUA au realizat un sistem de înregistrare al imaginii în "slow motion", ce poate să surprindă un fascicul de lumină care străbate o sticlă, scrie MSNBC.

Sistemul are la bază un aparat de fotografiat care se foloseşte de o fantă îngustă şi produce o imagine a particulelor de lumină care trec prin deschizatura sticlei.

Realizarea acestui film a durat o oră, timp în care oamenii de ştiinţă au repetat experimentul, pentru a crea o imagine bidimensională.

Munca lor a fost încununată cu succes, scoţând la iveală "cea mai lentă astfel de înregistrare din lume, obţinuta cu cel mai rapid aparat de fotografiat", a spus Ramesh Raskar, profesor de artă la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, SUA.

"Următorul vis este să realizăm un studio, în care să vedem lumina venită dintr-o undă compactă. Cu ajutorul imaginilor noastre putem să analizam modul în care fotonii călătoresc prin lume", a declarat Raskar. "Astfel, mai multe din misterele Universului vor fi desluşite şi vom putea înţelege mai uşor ce se petrece dincolo de lumea noastră", a continuat profesorul.

 
Citeşte mai multe despre:

descoperiri
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati