Antena 3 CNN Life Știinţă O comoară cu o vechime de 2.000 de ani, descoperită într-o fortăreaţă de la malul Mării Negre

O comoară cu o vechime de 2.000 de ani, descoperită într-o fortăreaţă de la malul Mării Negre

O comoară cu o vechime de 2.000 de ani, descoperită într-o fortăreaţă de la malul Mării Negre
Sursa foto: Foto: www.livescience.com
15 Ian 2013   •   10:54
Locuitorii unui oraş care a fost asediat de romani în urmă cu peste 2.000 de ani au îngropat o adevărată comoară în centrul aşezării. Tezaurul a fost descoperit recent de arheologi.

Peste 200 de monede din bronz au fost descoperite, împreună cu o multitudine de „bijuterii din aur, argint şi bronz”. Descoperirea a fost făcută în Crimeea (Ucraina).

Fortăreaţa a fost asediată de romani, iar bogătaşii din aceste locuri au încercat să se adăpostească acolo. Ei şi-au îngropat comorile în citadelă” explică Nikolaï Vinokurov, profesor la Universitatea Pedagogică de Stat din Moscova, citat de livescience.com.



Aşezarea antică Artezian se întindea pe o suprafaţă de cel putin 1,3 hectare şi făcea, la vremea aceea, parte din Regatul Bosforului.

Supremaţia în regat era disputată de doi fraţi, Mithriadates al VII-lea, care dorea independenţa faţă de Roma, şi Cotys I, care dorea ca regatul să beneficieze de protecţia romanilor.

Imperiul Roman a trimis o armată care l-a instalat pe Cotys drept conducator, atacând mai multe aşezări controlate de Mithridates, printre care şi Artezian.




×
Subiecte în articol: tezaur descoperire arheologica
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close