Antena 3 CNN Life Știinţă Prea mult timp petrecut în faţa televizorului poate fi fatal

Prea mult timp petrecut în faţa televizorului poate fi fatal

Prea mult timp petrecut în faţa televizorului poate fi fatal
Sursa foto: Foto: chinesebridge.info
15 Iun 2011   •   19:01

Părinţii noştri ne spuneau că prea mult televizor dăunează dar se pare că mai multe studii recente confirmă aceste vorbe. Astfel, simpla activitate de a urmări emisiunile de la televizor sporeşte şansele de diabet, probleme de inimă şi chiar moarte prematură, conform unui studiu citat de Huffington Post.

Cercetătorii de la Harvard au analizat opt studii şi au descoperit că, pentru fiecare două ore petrecute în faţa televizorului, riscul de diabat tip 2 creşte cu 20%, riscul unor probleme cardiace creşte cu 15% iar riscul de moarte prematură creşte cu 13%.

Asta înseamnă că pentru fiecare două ore petrecute la televizor, într-un an de zile, din 100.000 de oameni, 176 de oameni vor avea diabet de tip 2, 38 de oameni vor avea probleme cu inima iar 104 persoane vor muri prematur.

"Mesajul este simplu – mai puţin televizor înseamnă şanse reduse de diabet, probleme de inimă sau diverse alte boli. Nu ar trebui să promovăm doar mai multă activitate fizică, dar şi să încurajăm mai puţin timp petrecut în activităţi sedentare, cum ar fi urmăritul televizorului”, a declarat Frank Hu, profesor la Centrul Harvard pentru Sănătate Publică.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close