Antena 3 CNN Life Știinţă Previziuni SUMBRE: Urmează MEGA-SECETE în Statele Unite

Previziuni SUMBRE: Urmează MEGA-SECETE în Statele Unite

Previziuni SUMBRE: Urmează MEGA-SECETE în Statele Unite
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
13 Feb 2015   •   17:49
După cât de severe au fost recentele secete din California, oamenii de ştiinţă susţin că urmează "mega-secete", mult mai severe. 
 
"Condiţii de secetă fără precedent" - mai rele decât în ultimii 1.000 de ani - sunt probabile în sud-vest şi centru după 2050 şi este posibil să rămână, din cauza încălzirii globale, relevă un studiu publicat în Science Advances, citat de Huffington Post
 
"Aproape fiecare an va fi aproape uscat, spre finalul secolului XXI, comparativ cu ce considerăm noi normal în acest moment", scrie Benjamin Cook, un cercetător al NASA. "Va trebui să ne gândim la un viitor mult mai uscat în nordul SUA". 
 
Sunt peste 80% şanse ca mare parte din centrul şi vestul SUA să se confrunte cu o perioadă de 35 de ani sau chiar mai lungă de "mega-secetă" spre finele acestui secol. "Apa din regiunea de sud-vest va fi mult mai preţioasă decât este acum". 
 
Mega-secetele sunt denumite aşa pentru că durează mult mai mult, la nivel de zeci de ani. În anii 1930, a existat o mega-secetă denumită "Dust Bowl", care a durat mai bine de 35 de ani.
 

×
Subiecte în articol: previziuni seceta studiu perioada cercetator
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close