Antena 3 CNN Life Știinţă Rușii, anunț istoric despre „Atlantida” din Marea Neagră, misteriosul oraș care s-a scufundat acum 2000 de ani

Rușii, anunț istoric despre „Atlantida” din Marea Neagră, misteriosul oraș care s-a scufundat acum 2000 de ani

Rușii, anunț istoric despre „Atlantida” din Marea Neagră, misteriosul oraș care s-a scufundat acum 2000 de ani
Sursa foto: sursa foto: stirileprotv.ro
03 Iul 2017   •   09:23

Arheologii de la Institutul de Cultura Materiala din Sankt Petersburg au pornit intr-o expeditie subacvatica pentru a cartografia si explora asa-numita „Atlantida din Marea Neagra”, potrivit stirileprotv.ro.

Este vorba despre anticul oras Akra, intemeiat in secolul al VI-lea inainte de Christos de colonistii greci si care a ajuns pe fundul marii in urma retragerii litoralului Crimeei in urma cu aproximativ 2.000 de ani.

In anii ’80, primele urme ale orasului au fost gasite accidental in apele de langa satul Naberejnoe. Arheologii spun ca este o situatie unica si ca harta orasului ar putea fi complet reconstituita.

Pana acum cercetatorii nu au dispus de fondurile necesare, astfel ca nu au fost investigate in ultimii ani decat 2 ziduri, un turn si cateva locuinte. Rusii promit insa ca, dupa anexarea Crimeei, vor putea explora Akra cu echipamente de ultima generatie.

×
Subiecte în articol: Marea Neagrã
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close