Stai pe scaun multe ore pe zi? Studiile au arătat că asta te poate trimite pe patul de spital. Vezi ce se întâmplă în corpul tău!

de S.T.    |    17 Iun 2013   •   18:17
Stai pe scaun multe ore pe zi? Studiile au arătat că asta te poate trimite pe patul de spital. Vezi ce se întâmplă în corpul tău! Foto: drpeggymalone.com

Cercetătorii au asociat statul pe scaun pentru mult timp cu un număr de probleme medicale printre care se află obezitatea şi sindromul metabolic.

Studiile au arătat că statul pe scaun pentru mai multe ore creşte semnificativ riscul de deces provocat de boli cardiovasculare şi cancer, informează Mayo Clinic.

Un studiu recent a comparat adulţi care îşi petreceau mai puţin de 4 ore pe zi aşezaţi în faţa televizorului cu alţi adulţi care făceau asta zilnic, pentru mai mult de 4 ore.

La finalul cercetării s-a constatat că aceştia din urmă aveau un risc de deces din orice cauză cu 50% mai ridicat şi un risc de apariţie a bolilor cardiovasculare (dureri în piept, atacuri de cord) cu aproximativ 125% mai ridicat decât ceilalţi participanţi.

Statul în fund în faţa televizorului nu este singura problemă.

Specialiştii avertizează că şi statul jos la birou, dar şi şofatul timp îndelungat poate avea aceleaşi efecte ca statul jos în faţa televizorului.

Potrivit Mayo Clinic, e indicat să petrecem mai puţin timp pe scaun şi să facem mai multă mişcare.Parteneri
x close