Antena 3 CNN Life Știinţă Studiu: Anumite substanţe din veninul albinelor ar putea ucide virusul HIV

Studiu: Anumite substanţe din veninul albinelor ar putea ucide virusul HIV

Studiu: Anumite substanţe din veninul albinelor ar putea ucide virusul HIV
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de G.S.    |    10 Mar 2013   •   14:09

Anumite substanţe din veninul albinelor ar putea contribui la stoparea răspândirii în organism a HIV, virusul care declanşează SIDA, au anunţat oamenii de ştiinţă din Statele Unite, informează dailymail.co.uk.
   
Toxinele din veninul acestor insecte pot distruge virusul, fără să afecteze celulele din jurul acestuia.
   
Oamenii de ştiinţă s-au declarat entuziasmaţi de această descoperire şi consideră că au făcut un pas important în procesul de obţinere a unui gel care să oprească răspândirea în organism a virusului HIV.
   
Substanţa din veninul de albină, melitina, distruge virusul prin străpungerea învelişului protector al acestuia.
   
Savanţii de la Washington University School of Medicine au inserat această toxină în nanoparticule, înzestrate cu un fel de "amortizoare", pentru a împinge celulele sănătoase atunci când se ciocnesc de acestea.
   
Dar, atunci când virusul HIV, care are dimensiuni mult mai mici, intră în contact cu ele, el se strecoară între două astfel de "amortizoare" şi este imediat atacat de către toxină.
   
Medicul Joshia L. Hood, coordonatorul studiului, consideră că această toxină va putea fi folosită la fabricarea unui gel vaginal care să împiedice răspândirea HIV în organism.
   
Cele mai multe dintre medicamentele actuale încetinesc dezvoltarea virusului, însă veninul de albină îl atacă şi îl distruge complet, prevenind astfel infectarea organismului.
   
Medicii consideră totodată că vor putea să creeze în viitor un tip special de nanoparticule care vor fi capabile să distrugă şi tumorile canceroase.
   
Studiul cercetătorilor americani a apărut în publicaţia Antiviral Therapy.

×
Subiecte în articol: studiu substante venin albine virus HIV
Parteneri
Fenomenul ciudat apărut pe cerul Turciei înainte de cutremur
x close