Antena 3 CNN Life Știinţă Studiu: Câinele de companie la locul de muncă poate scădea stresul

Studiu: Câinele de companie la locul de muncă poate scădea stresul

Studiu: Câinele de companie la locul de muncă poate scădea stresul
Sursa foto: Foto: blogs.orlandosentinel.com
02 Apr 2012   •   10:26

Patronii dornici să mărească productivitatea salariaţilor în această epocă a concurenţei necruţătoare ar trebui să le dea voie să-şi aducă câinii de companie la birou, sugerează un studiu ştiinţific apărut în Statele Unite, citat de Agerpres.

Prezenţa câinilor de companie la locul de muncă poate contribui nu numai la reducerea stresului stăpânilor, ci i-ar ajuta şi pe ceilalţi salariaţi să treacă mai bine peste ziua de lucru, arată studiul apărut în ultima ediţie a International Journal of Workplace Health Management.

Acest lucru „poate face o diferenţă extrem de pozitivă“, a declarat profesorul Randolph Barker de la Şcoala de Comerţ din Richmond (estul Statelor Unite), adăugând că patrupedele „folosesc de fapt ca tampon eficient împotriva stresului“.

Studiul, desfăşurat de cinci cercetători, demonstrează capacitatea câinilor de a deveni „soluţii de stare de bine la preţ scăzut, uşor accesibile pentru întreprinderi“.

Cercetătorii au realizat studiul timp de o săptămână, pe 76 de salariaţi voluntari, împărţiţi în trei grupe: cei care şi-au adus câinii la serviciu, cei care au animale, dar le-au lăsat acasă, şi cei care n-au animale.

„Diferenţele în privinţa stresului simţit de funcţionari în zilele când câinii erau cu ei şi respectiv în cele în care absentau au fost uimitoare“, spune Barker.



×
Subiecte în articol: loc de munca studiu
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close