Antena 3 CNN Life Știinţă STUDIU: Modificările de climă cauzează SCHIMBAREA SEXELOR la animale

STUDIU: Modificările de climă cauzează SCHIMBAREA SEXELOR la animale

STUDIU: Modificările de climă cauzează SCHIMBAREA SEXELOR la animale
02 Iul 2015   •   18:56
Schimbarea climei are un efect atât de puternic asupra animalelor, încât anumite specii pot suferi modificări de sex. Mai exact, anumiţi masculi pot deveni femele, conform unui nou studiu asupra populaţiei de dragoni bărboşi din Australia. 
 
Descoperirea, raportată în cel mai recent număr al publicaţiei Nature, documentează primul caz cunoscut de schimbare de sex în cazul unei reptile aflată în sălbăticie. 
 
"Schimbarea de sex intervine când codul genetic al unui individ, de obicei reprezentat de cromozomi care ţin de sex, este înlocuit cu celălalt sex", a explicat unul dintre autorii studiului, pentru Discovery News. 

CITEŞTE ŞI: Omenirea se AUTODISTRUGE. Fenomenul IREVERSIBIL care îi îngrijorează pe liderii mondiali
 
"Un exemplu ar fi la oameni, când indivizii cu cromozomii XY, de obicei bărbaţi, se dezvoltă ca femei din cauza unei mutaţii genetice care blochează cromozomul Y".
 
Cercetătorii au adunat date de la 131 de reptile din sălbăticie şi au găsit 11 cu astfel de schimbări. Acestea au fost prinse într-o regiune semi-aridă din Australia care tinde să devină chiar mai caldă decât alte regiuni.
 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close