Antena 3 CNN Life Știinţă Te urci în metrou în New York şi ajungi la Londra într-o oră. Metroul care circulă cu 4000 km/h

Te urci în metrou în New York şi ajungi la Londra într-o oră. Metroul care circulă cu 4000 km/h

Te urci în metrou în New York şi ajungi la Londra într-o oră. Metroul care circulă cu 4000 km/h
Sursa foto: Foto:popsci.com
de O.P.    |    04 Iun 2012   •   10:25

Cum poţi ajunge de la New York în Europa numai într-o oră? Cu metroul! Oamenii de ştiinţă au prezentat un proiect care i-a uluit pe toţi: metroul care poate circula cu 4000 de km/h printr-un tub vidat.

Norvegienii au făcut o prognoză şi au declarat că acest proiect SF ar putea deveni realitate în următorul deceniu. Acest tub vidat permite ca metroul să atingă viteze uluitoare în numai câteva secunde.

Arhitecţii care au proiectat această linie au declarat că aproape întrega călătorie se va face pe sub apă, iar acest mijloc de transport va deveni foarte popular.

Chiar dacă la început va costa foarte mult, americanii sunt convinşi că după câţiva ani aproape oricine îşi va permina să plătească un bilet. La aceast proiect au lucrat împreună atât arhitecţi norvegieni, dar şi chinezi şi americani.

Cât va costa? Sumele sunt colosale: pentru fiecare milă construită constructorii vor plăti între 25 de milioane de dolari până la 50 de milioane de dolari.











×
Subiecte în articol: metrou
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close