Antena 3 CNN Life Știinţă Un eveniment bizar din Oceanul Pacific poate avea efecte devastatoare asupra climei. Oamenii de știință nu pot oferi o explicație pentru ce se întâmplă

Un eveniment bizar din Oceanul Pacific poate avea efecte devastatoare asupra climei. Oamenii de știință nu pot oferi o explicație pentru ce se întâmplă

Un eveniment bizar din Oceanul Pacific poate avea efecte devastatoare asupra climei. Oamenii de știință nu pot oferi o explicație pentru ce se întâmplă
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    23 Feb 2017   •   13:52

O „pată” de căldură anormal de ridicată din Oceanul Pacific a dus la creșterea nivelului de ozon în vestul Statelor Unite.

Apa anormal de caldă este responsabilă pentru schimbarea condițiilor atmosferice, relatează Science Alert.

Acest fenomen meteorologic neobișnuit a fost detectat pentru prima dată în 2013. El a continuat să se răspândească în 2014 și 2015. Creșterea temperaturii a dus la o explozie de alge toxice care se întind pe toată lungimea coastei de vest a Statelor Unite.

Ecologul Jamie Jahncke a dezvăluit: „nu pot oferi o explicaţie a ceea ce se întâmplă acum”.

Jaffe şi echipa sa monitorizează nivelurile de ozon de deasupra Statelor Unite din 2004, astfel a putut observa în 2015 o creştere semnificativă.

Au descoperit că efectele petei în mediul terestru sunt semnificative: temperaturi mai ridicate, nori la o altitudine mai joasă şi presiune atmosferică ridicată. Acestea, combinate, produc mai mult ozon.

Poluarea cu ozon poate cauza numeroase probleme de sănătate, mai ales disfuncţii severe de respiraţie, precum pneumonie, astm şi bronşită.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close