Antena 3 CNN Life Știinţă Vom îngheţa de frig de-a binelea! Meteorologii avertizează cu o "mică eră glaciară"

Vom îngheţa de frig de-a binelea! Meteorologii avertizează cu o "mică eră glaciară"

Vom îngheţa de frig de-a binelea! Meteorologii avertizează cu o "mică eră glaciară"
Sursa foto: Foto: flickr.com
de O.P.    |    11 Oct 2011   •   12:08

Meteorologii britanici au anunţat că întreg continentul european se va confrunta cu o iarnă deosebit de grea. Precipitaţiile vor fi în abundenţă, iar temperaturile vor scădea semnificativ

Această schimbare climatologică poate fi cauzată de întoarcerea fenomenului La Niña - un efect despre care specialiştii spun că este responsabil pentru răcirea semnificativă a vremii.

Oamenii de ştiinţă au spus că pe teritoriul Marii Britanii s-ar putea instala o mini eră glaciară, adică o iarnă cu temperaturi extreme, cum a mai avut loc în urmă cu 300 de ani.

Cercetătorii cred că şi Soarele este responsabil pentru această schimbare climatică. Astrul nu a mai emis atât de multe raze ultraviolete, ca de obicei, motiv pentru care în unele zone de pe glob s-au înregistrat temperaturi foarte ridicate, iar în altele temperaturi foarte scăzute.

Oamenii de ştiinţă, citaţi de cotidianul The Times, susţin că Soarele va intra într-o criză de activitate solară (Grand Solar Minimum), ce va duce la prelungirea acestei perioade cu temperaturi foarte mici.



 






×
Subiecte în articol: prognoza meteo temperaturi scazute
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close